anilguler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Black hat seo yapacak mısınız? Hit, backlink vs...

Bu arada GSC neden eklemediniz özel bir nedeni mi var?

Başarılar dilerim
Merhaba teşekkürler.

Black hat için dış seo yapmayacağım. Bu kategorideki bu tip bir site için gerek duymadım. Çünkü bir aksilik olmazsa birkaç haftaya/aya tüm keywordlerde ilk sayfayı doğal olarak alacağını düşünüyorum. Rakip az, içerik özgün, kullanıcı tam olarak aradığına geliyor, oluşturulan metalar ve içerik tam eşleşiyor. Dış seo'da black hat işine girmeyi düşünmeme nedenlerimden biri daha önce hiç link almadan, hiçbir yerde paylaşım yapmadan sadece arama motorlarından bulk içeriklerle günlük hedef tekil hiti yakalamış olmam. Bu site İngilizce ve konuları geçmişteki sistemlerimden binlerce kat daha popüler. Bir aksilik olmazsa bu işi backlinksiz kotarırız diye düşünüyorum. Bunu zaman gösterecek. Link aldığımızda süreci hızlandırıyor olsak da hem şu an yeterince hızlı olması hem de bhs linklerin riskleri nedeniyle bu konuda çekincelerim var.

GSC'ye ekleme niyetim vardı. .html doğrulama dosyasını bir defa okuyamayınca sonra yaparım diye eklemedim. İyi ki de eklememişim. Böyle hızlı devam ederse eklemem. Bunun yerine ana sayfanın altına ilgili sitemap indexleri link olarak ekledim. Sitede 404, 500, 403... hataları olduğunda zaten Awstats istatistiklerinden görebiliyorum. Bu açıdan da semeri arama motorlarına vermek mantıklı gelmiyor.

Böyle güzel soruları her zaman beklerim. Mesela url yapısını, title'ları nasıl kullandığımı, microdata olup olmadığını, sayfa hızının ekran görüntüsünü... soran olursa cevaplarım.