Confidant5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SEO ölmüyor, sadece kabuk değiştiriyor veya evrim geçiriyor, artık adına ne derseniz. hepimiz hızı istiyoruz, hızlı sonuç, doğru sonuç, bilgi kirliliği arasında kaybolmama gibi. yıllarca yönettiğim SEO müşterilerimin hiçbirinde hiçbir google güncellemesi sonrası düşüş yaşamadım. Çünkü kafamda her zaman "kullanıcı aradığı bilgiyi bu sayfada net bulabiliyor mu?" kuralını benimseyerek ilerledim. Muhtemelen bu kurala bundan sonra herkes uymak zorunda kalacak. Ve evet, @terazi; hocamın da dediği gibi. black hat hâla çok etkili yükselme konusunda. Ama google yakında bu işin önünü tamamen kesecektir diye düşünüyorum. Google önlem almıyor gibi görünüyor fakat gizliden takip ettiğinizde arkaplanda yeni sitelere dahi olan davranışları bu kanımı destekliyor bana göre. Videoda gayet açıklayıcı olmuş hocam eline sağlık.
hocam bu isin onunu kesecegi konusuna katilmiyorum. bundan 3-4 sene once endonezler ve ruslar arama sonuclarini ele gecirdi hatirlarsiniz fr vb siteler. su an gidin saglam bir edu, gov yada yuksek trafige sahip hacklenmis bir siteden sadece google'nin erisebilecegi sekilde kendi sitenize 301 yapin sonuclari gorun. su an cogu yuksek hacimli sorgularda bu yontemle siteler getiriliyor bu adamlarla normal sekilde yarismak imkansiz oluyor. legal yada illegal bir cok sektorde bu yontem kullaniliyor tespitide cok zor. aylik 5-10-20k kazandiracak islerde bu tur yontemler kullanilmiyor ama isin hacmi buyudukce ortaya ne yontemler cikiyor inanamazsiniz