mykizildag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim cümlemize Allah şifa versin. Şöyle detaylandırayım benim ellerim kollarım felç oldu boyundan aşağısı komple uyuştu. 1 yıl boyunca yemeğimi ailem yedirmişti kaşık bile tutamıyordum. Yürüyebiliyordum fakat her yerimde karıncalanma hissiyatı vardı. Sert gıdalar yediğimde içimdeki sinirlerin dalgalanma hissini algılıyordum. Boynumu eğdiğimde kükreme gibi bir his ve elektriklenme hissediyordum. Ayaklarımda güç kaybıda yaşadım. Sürekli olarak elimde top sıktım hastalığımın üzerine gittim yürüyüş yaptım sonunda iyileştim. Şuan fitness bile yapabiliyorum çok şükür. Bu hastalıkta kas gücü çok önemli kaslar ne kadar güçlüyse geçirme ihtimali olan atakları hafif atlatır. Asla kendini bırakmasın ve mümkün mertebe pozitif olan ortamlarda dursun. Çevresinde negatif tipler varsa onlarıda elesin. Gıdasına kesinlikle dikkat etmeli probiyotik almalı. Gözlemlediğim bir diğer hususta ms gruplarında kendini aşağı çekecek tiplerden uzak durmalı ve grupları istila eden satıcılardan hiçbir vitamin takviyesi almamalı. Bazı satıcılar bu işi dahi fırsata çevirmiş. Hastalığın tedavisi var diyenlerede aldanmayın kök hücre safsatadan ibaret tedavisi yok . Doktorlarımız bizim için en iyisini bilirler.

Sosyal hayatta ms kısmınada değinmek isterim. Askerlikten muaf olacağı için işverenler iş hayatında problem yaratıyor. Bu yüzden atak geçirdiği zaman engelli komisyonuna girsin var olan problemler ile %40 raporunu almaya çalışsın. Ekpss ile sınava girmek çok büyük bir avantaj düşük puanlarla memur oluyorlar. Zamanında ben rapor almayı kendime yediremediğim için 33 yaşımda hala kpss kasıyorum. Hastalığıda çekirdek aile ve bir kaç sevdiği kişi bilsin geri kalan kişi yada kişilerin bilmesine gerek yok dürüst davrandığı zaman uzaklaşmaya kalkan insanları görür çevresinde bir zamanlar bana yapıldığı gibi . Bir abisi olarak verebileceğim tavsiyelerim bunlar. Sormak istediğiniz şeyler varsa ekstradan özelden de ulaşabilirsiniz hocam.
Kendisi E-KPSS ile memur hocam yeni memur 1 senelik şuan da. Hepimizin başına gelecek bir durum, herkes engelli adayıdır açıkçası yarınımızın ne olacağı belli değil. Kadın olduğu için askerlik ile ilgili bir sıkıntısı yok araba bakıyordu onu da kendisinin sürmesini istiyorlar %90 engelli olman gerekiyormuş sanırım tam emin değilim ama.. Sizin adınıza çok sevindim, enerjiniz daim olsun hocam, Allah bir daha yaşatmasın. Ben bile ayağımı kırdım 45 gün yattım o bile zor geliyor kaldı ki sürekli ona bağımlı olmak psikolojik olarak daha ağır yaralar açar.. Tavsiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim mesajınızı ileteceğim hocam çok sağ olun