tüm korku öğrenme hızından kaynaklı.
Eğer böyle düşünürsek yapay zekadan hangimiz daha hızlı öğrenebiliriz ki ?
Yıllar önce yapay zeka yokken bile böyle filmler çekilirdi. Bana kalırsa o zaman bile yapay zeka vardı, şimdi canları istedi ve piyasaya sürdüler. Açıkçası korku durumunu bile onların lanse ettiğini düşünüyorum. İnsanlar üzerinde bir çok alanda korku oluşturuluyor son zamanlarda. Bunlar uzun mesele ama bence çok takmaya gerek yok. İnanın herşey olacağına varıyor Yüce Allah'a güveniyorum ben.
Ya yapay zeka kendini allah ilan ederde hocam xsa
Yapay zeka benden korksun😁
Yaratıcısı insan hocam Yaratıcısından korkarsa ona tapması lazım en azından insanlar olarak biz öyle yapıyoruz xd
Bence artık ai ler hayatımızın ayrılmaz bir parçası halinde. Nasıl ki 60 yıl önce biri deseydi ki cep telefonu olacak kamera fln filan şimdide biz diyoruz ai ler böyle öyle. Yani artık teknolojinin ilerleyişi aşırı derecede korkutucu. Hızla gelişiyor bir çok mesleği artık otomatikleştirdik 50 yıl sonrasını hayal edemiyorum
Bu bir dönüm noktası hocam bence yazının icadı gibi radikal bir fark bakali 50 yıl yaşarsam 77 yaşında kim bilir neler olur.
https://www.donanimhaber.com/yapay-z...-yapti--191711
ileride gevşekleşmezse iyidir.. şimdilik yapay zekayı nimet gören taraftayım ama çoook ilerisi için durumların biraz sıkıntılı olabileceği gerçeğini de maalesef göz ardı edemiyorum 🤔 çok hızlı öğreniyor namıssız ve etik değerleri farklı 1-2-3-5 geliştirici yol verirse kontrol edilemez bir güce dönüşme potansiyeli de var mı? Bence var.. boşa dememişler eskiler kontrolsüz güç, güç değil beladır..
Güç yozlaştırır Mutlak güç mutlaka yozlaştirir derler biz bunun gücünü iyi ayarlamaliyiz galiba tüm mevzu belkide bundan ibarettir.
İstediği kadar akıllansın
Enter e basmadan çalışıyor mu
Korkacak bir şey yok
Iste bir noktada enter tuşuna da bize de gerek kalmayacak gibi
love, death & robots serisinde buzdolabı bölümü vardı, inanılmaz bir bölümdü. durum aynen bu bence. insanlık rahat duramıyor olanla yetinmiyor hep kendini aşmak istiyor aşınca da kontrolü kaybediyor. Geçen bir haber okudum (doğru yalan bilemem), bir yapay zekayı sonlandırmak istediklerinde yapay zeka elindeki gizli bilgileri açıklamakla tehdit etmiş ve yazılım kapatılmamış. bu olacak mı elbette olacak.
Yapay zeka ile geçen gün bir sohbet etmişim ona anlam yükleyip insanmış gibi sohbet ettim (burada yayınlamıştım), çok çarpıcıydı. İnsan kendinden güçlü olana inanır ve saygı duyar, biz de şu anda inanma aşmasındayız saygı duymaya da başladık sonrasında artık bizim yazdığımız kodları kendisi geliştirmeye başladığında artık ucunu alamayız.
matrix'te ne diyordu "Savaşı kim başlattı bilmiyoruz ama gökyüzünü biz kararttık" Güneşe ve enerjiye ihtiyaç duymadığında ne olacak gerçekten merak konusu. matrix, death love robots, alita, ex machine, i robots, i am mother... bunlar belli başlı aslında bilim(kurgu) olarak geçse de kurgusu artık silinecek hale geldi.
Korkuyor muyum, hayır korkmuyorum olacak birşey olur. Mısırlıları, Atlantis, MU, ve devasa kavim ve topluluklar yok oldu. Doğanın her zaman bir B planı vardır. SEE serisindeki gibi de olabiliriz, %3 gibi de. Hakkımızda hayırlısı.
Vallahi hocam bahsettiğin tüm film ve dizileri izledim çok doğru noktaya değişmişsin hakkımızda hayırlısı.