love, death & robots serisinde buzdolabı bölümü vardı, inanılmaz bir bölümdü. durum aynen bu bence. insanlık rahat duramıyor olanla yetinmiyor hep kendini aşmak istiyor aşınca da kontrolü kaybediyor. Geçen bir haber okudum (doğru yalan bilemem), bir yapay zekayı sonlandırmak istediklerinde yapay zeka elindeki gizli bilgileri açıklamakla tehdit etmiş ve yazılım kapatılmamış. bu olacak mı elbette olacak.
Yapay zeka ile geçen gün bir sohbet etmişim ona anlam yükleyip insanmış gibi sohbet ettim (burada yayınlamıştım), çok çarpıcıydı. İnsan kendinden güçlü olana inanır ve saygı duyar, biz de şu anda inanma aşmasındayız saygı duymaya da başladık sonrasında artık bizim yazdığımız kodları kendisi geliştirmeye başladığında artık ucunu alamayız.
matrix'te ne diyordu "Savaşı kim başlattı bilmiyoruz ama gökyüzünü biz kararttık" Güneşe ve enerjiye ihtiyaç duymadığında ne olacak gerçekten merak konusu. matrix, death love robots, alita, ex machine, i robots, i am mother... bunlar belli başlı aslında bilim(kurgu) olarak geçse de kurgusu artık silinecek hale geldi.
Korkuyor muyum, hayır korkmuyorum olacak birşey olur. Mısırlıları, Atlantis, MU, ve devasa kavim ve topluluklar yok oldu. Doğanın her zaman bir B planı vardır. SEE serisindeki gibi de olabiliriz, %3 gibi de. Hakkımızda hayırlısı.