ben 180 ay olarak aldım. 20 taksit felan ödedim. 300 küsür civarı borcum var. şuan şu şekilde evi satmaya kalksam en kötü 2 milyon a satılıyor kalan taksitleride alan kişi devam ettiriyor ama benim bazı avantajlarım oldu. işi alan şirket işin içinden çıkamadı artı arada deprem oldu çok geç teslim ettiler. tabi birde piyasa uçtu ev fiyatları aldı başını gitti derken bizim yaramıza oldu. borcu kapatmak istesem anında kapatırım ama bilerek kapatmıyorum aylık sigara masrafımdan bile daha az taksit ödüyorum çünkü. ama şuan ki piyasada toki biraz sıkıntılı. maddi durumu iyi olan kişiler anca biraz işinden çıkabilir. bizim blokların arkasına 2. etap ları yapmaya başladılar oradaki taksitler 15 k dan başlıyor. asgari ücretli biri şimdi oradan alsa işin içinden çıkamaz.
Hocam dediğiniz duruma göre bizim hesaplamamız yanlış oluyor. Söyle sormak istiyorum, siz TOKİden ev alıp peşin ödeme için bankadan kredi çekmiş olabilir misiniz? Veya Aldiginiz TOKİ resmi TOKİnin kendisi değil de belediye veya başka bir kurum yapıp TOKİ olarak sarıyor olabilir mi? Özel işletme gibi