Bir tasarımcı olarak üzülerek söylüyorum ki ben de birçok kez bu durumla karşılaştım. Mesajları geri getirme konusunda ne yapabilirsiniz bilgim yok ancak tecrübelerime dayanarak kesinlikle şunları tavsiye edebilirim;
1 - Telegram gibi kayıt tutmayan, genelde malum kişilerin tercih ettiği uygulamalardan iletişim kurmayın ve uzak durun.
2 - Ücret konusunu en başta konuşun, karşılıklı anlaştığınızı mutlaka karşı tarafa da sorarak teyit etmeyi unutmayın.
3 - Tasarım çalışmalarında R10'daki taban fiyat uygulamalarını karşı tarafa da belirtin.
4 - En başta konuşulan, anlaşılan ve teyit edilen durum dışında istenilen ekstralar için mutlaka ek ücret talep edeceğinizi en başta belirtmeyi unutmayın.
5 - Kişi sizin portfolyonuzu gördü, karşılıklı anlaşıldı ve güven ortamı oluştuysa mutlaka çalışmadan önce anlaşmadaki ücretin en azından yarısını önden talep ederek emeğinizi bir nebze de olsa koruyabilirsiniz.
Kendi kişisel gözlemlerime dayanarak da mutlaka buna da dikkat etmenizi özellikle belirtirim;
"Sen tasarımı yolla, biz beğenirsek ücret öderiz" gibi taleplerde bulunan kişiler ne yazık çok fazla var. Bu işleri almak ve yapmak zorunda değiliz.
Genel olarak tavsiyelerim bunlar, umarım sorununuz çözülür hocam 🙏🏻✋🏻
Çok teşekkür ederim hocam, her maddede haklılık kaynıyor. Bizimki de cahillik oldu bu sefer. Bir daha asla Telegram vb. platformlardan iş yapmam.