Selamlar,
İç sıkıntımı dindirmek ve oyalanmak için en son 10 yıl önce yaptığım bir bulk içerik oluşturma uğraşına yeni teknolojileri kullanarak girdim. Site adresini vermiyorum. Kendime meşgale yaratmak ve tatlı tatlı muhabbet etmek için de bu konuyu açtım. Kavga çıkmamasını rica ederim.
1. Html templatei bolt.new ile portfolyo tasarımda yaptırdım. Birkaç denemeden sonra gayet güzel bir template oluşturdu.
2. Hedefime dönük Mysql tablo oluşturdum. Bunu ihtiyaçlara göre sık sık değiştirdim.
3. Php ile kodladım. masonry grid, lazy load ve jquery... ile işlevsel ve güzel görünümlü hale getirdim. Sitemapleri bölümlü olacak şekilde image ve içerik sitemapler olarak php ile kodladım. Backend 1 gün tasarım işleri 3-5 gün sürdü.
4. Tasarım bitince tüm ana bölümleri (kategori, asıl içerik, ana sayfa vb.) w3c check yaptırıp bariz hataları giderdim.
5. Python ile içeriği oluşturacak kodu yazdım. İçerik yapay zeka ile oluşturulmuyor. İçeriği çalıyorum. Parçalıyorum. Bu konu o kadar kritik ki bütün adımlarda bilinçli hareket etmemi sağlayan motivasyon içeriğin özgün, sonsuz ve popüler olmasıydı.
6. Siteyi açtım. Webmaster araçlarına henüz eklemedim.
Bu adımlardan sonra bazı kritik bilgiler vereyim:
1. İçerik sadece makale değildir. Yapay zeka ile yazdırılan veya translate edilen yazılı içeriklerin çoğu ai dedektörler tarafından tespit edilebiliyor. Edilemez dediklerinizin büyük çoğunluğunu da arama motorlarının dedektörleri tanıyor.
2. Google aramalarının düştüğü, her şeyin yapay zekaya sorulduğu ve sorulacağı bu zamanda QA, makale gibi "yasal" ve yazılı içeriklerle ilerlemek bana doğru gelmiyor. Site yapım aşamasındaki adımlardan da anlayabileceğiniz üzere içeriğimin temelini yazı oluşturmuyor.
3. Eğer müstakil bir site açıyorsak ve aramaları hedefliyorsak günümüzde
kendimize şu soruyu sormamız gerekir: Yapay zekanın yaygın olarak yanıtını vermediği popüler konular nelerdir?
Birer dil modeli olan yapay zekaların hemen hepsi, her dilde yazılı içerikte sınırsız ve doğruya en yakın yanıtları verebiliyor. Aramalar yapıp, arama sonuçlarını analizle, bize site yüzü göstermeden sonuca gidebiliyor. O zaman bu konularla ilgili niye site açayım? Açarım ama günlük 100K+ tekili hedeflemem zor olur.
Yapay zekanın bazı güncel konularda hala eksiği var. Ama yakında bunlar da bitecek. Yani tv dizileri, sınavlar, personel alımları... gibi konularda üretilen yazılı içeriklerimiz de sömürülecek, sömürülüyor.
Tüm bu nedenlerle ve teorilerimle limanda çürümeye yüz tutmuş gemimi cilalayıp korsan bayrağı çektim. Çünkü o an aklıma başka tür özgün, sonsuz, anlamlı ve popüler içeriğin fabrikasını kurma fikri gelmedi. Aklım az olabilir.
İçerikler:
Tefeci ticaret gemilerinden çalıyorum (yasa dışı bir çalma değil). Parçalıyorum. Satıyorum (yayınlıyorum). Hırsızlık için ve kaynak makinesi (parçalama) olarak python, pazar tezgahı olarak php, mysql kullanıyorum.
Ne olacağını bilmiyorum. Çünkü bu kategoride daha önce hiç sitem olmadı. Yıllar önce bulk spam işlerde günde 1000$+ yaptığım olmuştu. Birlikte izleyelim.
Sitenin yayına açılış tarihi: 21 Mayıs 2025. 24 Mayısta ne olduğunu anlamadım. 25 Mayıs verisi henüz işlenmedi. Ara sıra güncellerim.