R10 da ki genel tüm kategoriler için söylüyorum "KATEGORİ TAKİBİ ÇOK ZAYIF VE CAYDIRICI CEZALAR YOK".
Burada yazan kurallar, şartlar çok güzel. Ama ne derece takibi olacak. Pro kategorideki bir tasarımcının 5k fiyat belirlenmişken 1 k ya iş yapamyacağını kim denetleyecek ?
Kategorilerde, fiyat takip kurulu olmalı. Arada bir fake iş ilanı açıp fiyat toplamalı. Fiyat ihlali yapanlar ilk ihlalde kategoriden belirli bir süre, ikinci ihlalde tamamen yasaklanmalı.

Sadece iş alanlar olarak düşünmeyin. Mesela forumu aktif kullanma sebebim iş almak, ama aynı zamanda başka kategoride bir iş verenim. Ben kendi kategorimde fiyat ihlallerinden dolayı iş yapamıyorsam, forumdan uzaklaşmaya başlıyorum ve forum aktifliği düşüyor. Genel ticaret döngüsü azalıyor. Çözüm "TABAN FİYATI KALDIRMAK KESİNLİKLE DEĞİL" . Çünkü taban fiyat ihlallerinde kaliteli hizmet verenin geliri düşecek. Hem forumdan uzaklaşacak hemde premium üyelik alımları düşecek.

Bir çok kategoride çözüm, kategori takibi ve caydırıcı cezalardan geçiyor. Kategori takipleri çok yetersiz. Örneğin, dünkü açtığım konuda gösterdiğim çalıntı yarışma logosu hala yarışmada duruyor. Bir tane moderatör bu hangi yarışmada bu çalıntı tasarım diye silmemiş. Özellikle bekledim 48 saat olacak neredeyse, kaç tane admin o konuyu okudu ama bir tanesi o çalıntı tasarımı silmedi.