Yazdıklarınıza genel olarak katılıyorum, her birimizin vicdanı farklı yerden harekete geçebilir; bu da çok insani bir durum. Ancak ben Doğu Türkistanlı biri olarak, şunu da eklemek isterim: Elbette bir hayvan da kıymetlidir, doğa da, ağaç da… Ama insan, hele ki zulüm gören bir insan, önceliklidir.
Bazen önceliklendirme yapmak gerekir; çünkü her şeye aynı anda yetişemeyiz. Bu da, diğer meselelere duyarsız olduğumuz anlamına gelmez. Sadece merhametimizin, enerjimizin ve mücadelemizin yöneldiği alan farklıdır. Bu farklılık bizleri ayrıştırmak yerine, bir bütün haline getirmeli.
Birbirimizin vicdan yüküne saygı göstermek çok kıymetli. Yeter ki bu yük, gerçekten vicdandan gelsin; gündemden değil.
Sevgiyle.
Selam olsun,
Saygı duyarım önceliğiniz Doğu Türkistan olabilir.
Neden önceliğiniz bu konu? Çünkü Doğu Türkistanlısınız.
Peki empati yapın bir başkası Doğru Türkistanlı değil ve evcil hayvanı olan biri için önceliğin sokak hayvanları olması aslında sizin nedeninizle aynı çünkü onun evcil hayvanı var ve önceliği o.
Şahsen evcil hayvanlarım var önceliğim sokak hayvanlarıdır, ikinci sırada Doğu Türkistandır.
Benim gerekçem Doğu Türkistan'a sahip çıkabilecek 300.000.000 nun üzerinde Türk var.
Sahip çıkmadıklarını biliyorum ve bu beni çok üzülüyor ama milyonlarca soydaşımız var.
Sokak hayvanlarının birbirine sahip çıkma şansı yok.
Bende Doğu Türkistanlı olsam önceliğim elbette bu konu olurdu.
Elbette sokak hayvanlarına önceliğim var lakin bu demek değil ki Doğu Türkistan için yapılanlara destek vermiyorum.
Bahsettiğim şey öncelikler herkes için farklıdır.
Burada Filistinden gelmiş arkadaşlar için öncelik Filistindir. Sizin gibi Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için Doğu Tüskistandır.
Benim dikkat çekmek istediğim şey bunların hepsi lazımdır.
Neden sen onu önceledin, neden ben bunu önceledimin peşine düşmemek lazım geleceğidir.
Şöyle düşünün hepimiz sadece Doğu Türkistan'ı öncelesek Türkiye'de ki kadın cinayetlerini, çocuk istismarlarını, sokak hayvanlarını, doğa katliamını savunacak yapılar olabilir miydi?
Şu konuda hak veriyorum ve sizinle aynı düşünceye sahibim; Doğu Türkistan hak ettiği daha doğrusu batıya gelen biz Türkiye Türklerin vermesi gereken değeri, desteği 10 üzerinden 1 dir.
Bu konuda çok yazdım, konuştum, eylem ya da desteklere katıldım.
100.000.000 insana yaklaşıyoruz Türkiye'de emin olun herkesin önceliği olmasına gerek yok %10'nun önceliği olsa çin kendine gelirdi!
Doğu Türkistan anlamını bilmediğim şekilde yok sayılıyor, görülmüyor ve haberleri bile çıkmıyor.
Filistin'de ölenlerden çok daha büyük kayıplar yaşamasına rağmen Filistinle ilgili çıkan haberlerin %10 nu kadar haberi çıkmamıştır.
Burada neden Filistin'e öncelik veriliyor demiyorum sadece bu kadar fark olmaması lazım gelirdi diye düşünüyorum.
Bakın, herkesin önceliği Filistin olunca Doğu Türkistan nasıl sahipsiz kalıyorsa aynı şekilde bu sefer herkes Doğu Türkistan'ı öncelerse diğer tüm mazlumlar eksik kalır.
Bu işin doğrusu olabildiğince bu desteği oranlamaktır.
Doğu Türkistan'a selam olsun, bir Türkiye Türk'ü olarak hepsinden şahsen özür dilerim. Keşke daha çok şey yapabilseydim.