tek yaşıyorum sadece yemek öğlen ve akşam günlük 500 tl gidiyor kısmış hali...ev kira değil gerisini sen düşün

Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var İstanbul`da yaşıyorum ailemde İstanbul`da. Ayrı eve çıkmak istiyorum eğer ayrı bir eve çıkarsam kendime ait düzenle daha çok verimli zaman geçirebileceğimi düşünüyorum. Tabi ütü, çamaşır, yemek vs. bir sürü etken bana kalacak ve + maddi anlamda zorlayacak. Eğer yıl sonuna kadar eve çıkarsam sıfıra sıfır yaşarım hiç birikimim olmaz hatta dışarıda yemeyi kısmak zorunda kalirim ama çıkmazsam evde kira bedeli kadar birikim yapabilirim. 25 yaşındayım sizce ne yapmalıyım? Ailemden memnunum ama kendi sorumluluklarımı alıp daha çok birey gibi bir evde yaşamak istiyorum. Onlarda çok karşı değiller ama bizim geleneklerimizde evlenmeden birisi tek başına hele ki aileyle aynı şehirdeyken eve çıkmaz ondan kabul etmeleri zor geliyor. Aslında yapabilirsem aileden ayrı evimi hem ofis hem de ev gibi de düşünüp kendimi ticari anlamda da ilerletmeyi düşünüyorum.