mesela 6 milyon Türk Lirası ile bir ev alacaksınız.Emlakçı sizden yüzde 2 komisyon ile 1.2 milyon Türk Lirası ile ücret talep edecek.Biz ise ister 2 milyon Türk Lirası ister 20 Milyon Türk Lirası olsun aynı ücretten dijital danışmanlık sağlıyoruz.
sizlerin yatırım yapmak istediği bölgedeki ilanları karşılaştırarak en mantıklı seçimi buluyor ve sosyokültürel olarak kesin bir veriye sahip olmak için geliştirdiğimiz yapay zeka orada bulunan doğal,sosyal ve kültürel yapıları analiz edip sizlere detaylı PDF veri sunumu olarak bunu sunuyor.
Fabrika vb. alımlarda ise oradaki iş durumu,gelir ortalaması ve daha birçok detayı yapay zeka bizlere liste halinde sunuyor ve mantıklı bir seçim yapmamızı sağlıyor.
ancak geliştirdiğimiz proje sadece mantıklı seçim ve gayrimenkul bulma kolaylığı sağlıyor sizler yine bir yatırım yaparken gidip,inceleyip karar vereceksiniz tek fark emlak komisyonu veya bir emlak ajansına ödeyeceğiniz ücretin kat kat azını ödeyerek mantıklı seçim yapabileceksiniz.
Teşekkürler
Merhaba,
Öncelikle, 6.000.000 TL'nin %2’sinin 1.200.000 TL olmadığını belirtmek isterim. Emlakçı komisyonlarıyla ilgili yasal düzenlemeler, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in Hizmet Bedeli başlığı altında açıkça yer almaktadır. Ancak asıl soruma henüz yanıt alabilmiş değilim. Sizden belirli bir ücret talep ediliyor ve bu ücret karşılığında ilan sitelerinden veri toplayarak yapay zeka aracılığıyla uygun gayrimenkul portföyleri sunulacağı belirtiliyor. Fakat bu portföylerde yer alan taşınmazların büyük çoğunluğu emlakçılar tarafından satışa sunulmakta. Dolayısıyla, alıcı olarak bu komisyon yükümlülüğünden nasıl muaf tutulabileceğim konusunda açıklama bekliyorum.
Ayrıca,
“yatırım yapılmak istenen bölgedeki ilanların karşılaştırılması ve bölgenin doğal, sosyal ve kültürel yapısının analiz edilerek PDF formatında detaylı bir rapor sunulması” gibi kapsamlı bir hizmetten bahsedilmiş. Bu denli geniş ve derin veri setine nasıl ulaştığınız gerçekten merak konusu. Eğer gerçekten böyle bir altyapıya sahipseniz, tebrik ederim. Son olarak,
“tek fark, emlak komisyonu veya bir emlak ajansına ödenecek ücretin kat kat azını ödeyerek mantıklı bir seçim yapılabileceğidir” ifadesi dikkat çekici. Bu bağlamda, emlak komisyonu ödemesinden nasıl kaçınılabileceği hususunda net ve uygulanabilir bir açıklama rica ediyorum.
Eğer mümkünse, bir önceki mesajımda ilettiğim bağlantılardaki ilanlar üzerinden karşılaştırmalı bir analiz yapılmasını ve buna ilişkin bir rapor sunulmasını rica ediyorum. Böylece hem ben hem de ilgilenen diğer taraflar bu süreci daha sağlıklı değerlendirme imkânı bulabiliriz. Ben de hali hazırda bir gayrimenkul firması işletmekteyim. Şayet yapay zekâ tabanlı bu çözüm gerçekten makul ve uygulanabilir bir çerçevede raporlar sunuyorsa, olası ticari iş birliklerini değerlendirmek isterim. Bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm. Cevabınızı bekliyorum.
Saygılar.