Merhaba,
Henüz resmi olarak uyumluluk sürecinizi tamamlamadan ticari faaliyette bulunmanız hukuki riskler barındırıyor. Asıl merak ettiğim konu ise şu: emlakçıya komisyon ödeme zorunluluğunu nasıl ortadan kaldırıyorsunuz? Ayrıca, konunuzu daha iyi anlayabilmek adına yapay zekanızın örnek bir değerleme raporu sunması faydalı olurdu. Örneğin, aşağıdaki iki ilanı karşılaştırarak örnek bir analiz yapılabilir:
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...48213898/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emla...41062799/detay
Öte yandan, "verileri ilan sitelerinden topluyoruz" demiştiniz. Ancak örneğin Mersin ili Bozyazı ilçesinde satılık fabrika yeri aradığımı varsayalım; bu gibi spesifik talepler için ilan sitelerinde yeterli veri bulabileceğinizi sanmıyorum. Böyle durumlarda nasıl bir yaklaşım benimsiyorsunuz?
Son olarak, farklı senaryolarda hangi metrikleri nasıl değerlendirdiğinizi merak ediyorum. Zira örnekte verdiğim iki taşınmazı kıyaslarken yalnızca fiziksel özellikler değil; o bölgede yaşayan insanların meslek grupları, eğitim düzeyleri, gelir seviyesi, sosyal ve kültürel yapıları gibi veriler de önemli. Bu tür sosyokültürel unsurlara dair veri olmadan, “yatırım yap, huzur içinde yaşa” gibi kesin bir sonuca nasıl varabiliyorsunuz?
Cevap beklemekteyim.
Saygılarımla.
mesela 6 milyon Türk Lirası ile bir ev alacaksınız.Emlakçı sizden yüzde 2 komisyon ile 1.2 milyon Türk Lirası ile ücret talep edecek.Biz ise ister 2 milyon Türk Lirası ister 20 Milyon Türk Lirası olsun aynı ücretten dijital danışmanlık sağlıyoruz.
sizlerin yatırım yapmak istediği bölgedeki ilanları karşılaştırarak en mantıklı seçimi buluyor ve sosyokültürel olarak kesin bir veriye sahip olmak için geliştirdiğimiz yapay zeka orada bulunan doğal,sosyal ve kültürel yapıları analiz edip sizlere detaylı PDF veri sunumu olarak bunu sunuyor.
Fabrika vb. alımlarda ise oradaki iş durumu,gelir ortalaması ve daha birçok detayı yapay zeka bizlere liste halinde sunuyor ve mantıklı bir seçim yapmamızı sağlıyor.
ancak geliştirdiğimiz proje sadece mantıklı seçim ve gayrimenkul bulma kolaylığı sağlıyor sizler yine bir yatırım yaparken gidip,inceleyip karar vereceksiniz tek fark emlak komisyonu veya bir emlak ajansına ödeyeceğiniz ücretin kat kat azını ödeyerek mantıklı seçim yapabileceksiniz.
Teşekkürler