Evet gerçekten iyi tarif etmişsiniz, bir tarif de ben ekleyeyim: yapay zeka öyle poyun değiştirici bir şey ki bunu kullanan faydalanır vs demek kesinlikle yeterli değil; kullanmayan çok geride kalır ve çok sıkıntı çeker. çünkü artık yapay zekasız bir hayat eksik olacak. her iş için mutlaka yapay zeka ile birlikte düşünmek gerekecek. saatlerce süren işleri dakikalara indiriyorum basit bir kaç prompt ile. iyi çalışmıyor vs diyenler hep yazılımcılar, kendilerini sınavda karşı tarafın notunu kurmaya çalışan gıcık öğretmen durumuna düşürüyorlar. arkadaşlar yapay zekayı kullanın ve hızlanın, eksik kalan yeri tamamlayın, kısa süre sonra o da olmayacak muhtemelen, işi sidik yarışına döküp yapay zeka yeterince iyi değil insan gibi olamaz kiiii" diye tekrarlayıp durmak anlamsız, büyük bir ivme sağlıyor size, otomobillerin dünyasında ısrarla atın yerini alamaz ki bu" demekle aynı şey. ormanda kırlarda gezinti için at iyi olabilir ama ana ulaşım aracı değildir. Yazılım yapmak için artık elle kod yazmak salaklıktır, kimse de yapmıyor zaten. her işi yapay zekalı nasıl yaparım diye düşünmenin zamanı geldi.
Bazı arkadaşlar yapamaz filan demişler ama 10 numara 5 yıldız bir referans eklentisinin az önce %99'unu tamamladım. Tek bir sorun kaldı, ref puanı oyun puanları tablosuna yazıyor. O da benim baştan kurgu hatam yüzünden. Onu düzeltince komplike bir entegrasyon 4*4'lük tamamlanmış olacak. (İp, çerez kontollü vs) Ama önemli bir detay prompt yazarken ilk teşekkür ederim diye tamamlayıp yazmaya başladım sonunda senin ananı ******** diye promptları yazmaya geçtim 😂 çelik filan değil, titanyum gibi sinir sağlamlığı gerekiyor ama öyle böyle kafam artık ihtiyarlıktan durmasada kapasitesi sınırlı çalışıp, 10000'de bir PHP bilgisi ile on günde şekilli şüküllü tam teşekküllü game, referans ve kumbara eklentisi hazırladım hemide 18 dilli... Kendim tek yapmaya kalksam hayaldi ömür biter o kodların prototipi bile oluşmamış olurdu.. Demem o ki genç arkadaşlar yapay zeka gerçekten bir nimet, sömürün en faydalı biçimde kullanmanın çarelerini düşünün derim. Herkese projelerinde başarılar dilerim : )