Belki saçma gelecek size ama birçok küçük iş yapanların işini yapay zeka aldı ellerinden. Adam saatlerce kod yazmış bunun tecrübesini yaşamış, bilgisayar diyor ki "dur ben hallederim" 1 dakikada günlerce yazacağın kodu seriyor önüne. Fotoğraf kısmı zaten aştı kendini, fotoğraf yükle temizlesin, videosunu yapsın, değiştirsin, kalitesini arttırsın... Bu konu globale döndü artık. web sitesi yapacaksın bin lira dediğin işe 200 lira fiyat veriyorlar (rakamlar sembolik), niye çünkü yapay zeka yapacak uğraşmayacak ki. Geçen gün 100 tane resim temizleme yaptım 15-30 dakika sürdü, arka plan değişikliği de yaptım bu arada.

Sektörde artık fiziki işçilik harici para kazanma bitti. "her meslekten anlama tek mesleğin olsun uzmanı ol" diyen makina mühendisi arkadaşım şu anda iş arıyor çünkü onun işini de bilgisayar almış durumda.

Özetle bu devirde her işten anlayıp bir meslekte kendini geliştirip diğer mesleğe geçmek gerek. Küçük kasabalarda tamir tadilat yapacak adam yok gerçekten yok. Geçen gün Geyikli'deydim, otel sahibi bir yeri kapatacak kimseyi bulamıyorum diyor. Otelde temizliği yapacak adam bulamıyorum diyor.

hayat gerçekten iyice zorlaştı, insan nüfusu çok arttı ve herkes şehirde yaşama peşinde. Sonumuz hayrolsun.