xTROxTRO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Jeneratör var demişsiniz, soğutma vs ok. Rack bir kasa alırsanız, bir kabine koyarak kullanmadığınız bir yerde barındırmanız lazım sesten duramazsınız. Ayrıca sunucu 7/24 çalışacağı için tozlu ortamlarda olmamalı. Server fan devirleri yüksetir hem tozları çeker hemde çok ses yapar.
2. bir durum ise; Jeneratör olsada, bulunduğunuz bölgede elektrik kesintisi vs olursa; jeneratörünüz olsa da sunucu/sunucular kapanmasa bile; internet olmayacaktır. Telefon hattı gibi değil bu fiber hatlar, mahalledeki en fiber kutusundan gelir orada elektrik yoksa sizde elektrik olması bişi ifade etmez.

Kesintisiz hizmet verebilmeniz ve bu dertleri çekmemeniz için önerim, colocation olarak barındırmanızdır. Daha ucuza gelir. Yok jeneratör yok klima yok elektrik gitti ile uğraşmazsınız.
Metro ethernet fiber dolap dan gelmez telekomun firmanın telekom binasından gelir hizmet veren firmanın hangi bina dan veriyorsa bize orada jeneratör vardır mutlaka öyle olmasa bile bizim dışarı dan radyolink ile yedekli gigabit hatlarımız var bir bölge giderse diğerinden devam sorun yok o konuda binamız da normal fiber de var onu da yedekli kullanabiliyoruz ses vs soğutma için binamız da zemin kat da bize ait orayı komple sunucular için ayırabiliriz 165 m2 alanımız var amacım bilgi almak eksik bişey var ise tamamlarım sıkıntı değil tek sorunum bina elektriği kaldırır mı onu bilmiyorum çünkü 3. Klima yı çalıştırdığımız da şartel atıyor klimalar 24 12 ve 9 btu gücün de dolap yemek fırın bina eski 30 yıllık ve elektrikci 2 kablo dan tüm odalara dağıtmış atlama yaparak 3 sunucu hp gen 7 8 9 bunlar yeterli olur mu yoksa ana sigorta dan farklı kablo mu çekmek lazım dediğiniz gibi kullanım görmem gerekiyor eksik ürün fortigate vs sonra dan alınır önemli olan yavaştan altyapıyı kurmak upload'ımız boş kullanmadığımız için bir şekilde değerlendirmek istedim biraz da farklı alan da bilgi sahibi olup uzmanlaşmak istiyorum

Sanallaştırma da vmware mi proxmox ile mi yapmak mantıklı bilmiyorum vmware nin burada herkes lisansını aldığını bilmiyorum emin değilim lisans derdi ile ugraşmamak adına proxmox düşündüm