Merhaba. Kırıkkaleliyim. Geçen yılda bun benzer bi konu açtım. Köyüme yakın tarım arazilerine, 2 güneş enerjisi firması talip olmuş. Dönümü normalde max 6-7 bin tl olan arazilere dönümüne 115 bin verdikleri söyleniyor. Bir yakınımız dün 56 dönüm tarlasını verdi. Söylediğine göre kırıkkale il tarıma dosya verilmiş ve orada güneş enerjisi için panellr kurulması için tarıma elverişli değildir yazısı alınması gerekiyormuş. Herkesin dediği evet bunlar tarım arazisi ama bu yola çıkan tarımdan da bir şekilde onay alır gibi yorumlar. Ayno muhabbet geçen yıl da olmuş olup dönümüne bu yıl 115 verenler geçen yıl 50 bin tl vermişti. Firmayı da yine maalesef ki söylenilene göre tüpraşta çalışan bir köylümüzün tanıdığı emlak bulmuş. Ben kendim bankacıyım çok süreçlere hakim değilim. Ancak firmanın adı sanı ne olduğunu kimse bilmiyor. Kırıkkaleyi bilenler bilir bahçesine inek girdi diye birbirini vuran maalesef ki çok eğitim seviyesi iyi olan bir yer değil. Bu konu hakkında daha önce tecrübesi olan
Ya da güneş enerjisi firmasında çalışan arkadaşlarım var mıdır. Bu bilgilerle evet firmayı bulamayabilirim ama bizimde yaklaşık 60 dönüme yakın arazi var aynı bölge. Maddi olanaklarımız çok iyi değil. O yüzden evet satma düşüncemiz var ama arkasında ne olduğunu da merak ediyor sonradan pişman olmak istemiyoruz. Yol gösterecek tecrübesi olan o bölgeyi bilen veya her ne olursa bilgi verebilecek arkadaşlarım varsa çok memnun olurum. İy forumlar dilerim.