basit bir matematik hesabı yaptım.

shorts ile kısa sürede yüksek gelir elde edilebilir. Ancak videoların izlenebilir olmasını sağlamak için 10+ kanalda çalışmak ve sürekli çalışmak gerekiyor. yani bir kanal 20m izlendikten sonra 0 izlenmeye düşebilir, onu beklemek yorucu olabilir.

yatay kanalda ise abone ve izlenmeler yavaş ilerlese de, az ama sürekli izlenen bir kanal oluşurulabilir. yani 3 ayda aylık 4-5 video attığınız kanalda pk açınca ayda 1 video atıp kanal aktifliğni sağlarsınız, yeni kanal açıp 2. bir gelire geçebilirsiniz.

bu şekilde 5 kanal oluşturunca aylık 5-6 video ile 2-3k dolar kazanmakta zor olmayacaktır.

Bence yatay video shortsa göre daha güvenilir. shorts kanalda 1 video ile 10m izlenebilir ve pk açılabilir aynı zamanda yatay videoda bile 1 video ile pk açılabilir. 300k izlenme ile (1dk izlenme olursa) ikisi de içerik ile alakalı olmakla beraber yatay videoda daha fazla şans olacağını düşünüyorum.

kendi kanalımda 9 video var anlık. 1.2k abone ve 2,7k saat ile devam ediyorum. 3. ayda yani 1 ay içinde bunun pk sınjn açılacağını düşünüyorum. şuan 2. kanal ayarlarını yaptım içerik hazırlamaya geçiyorum. 3. kanal yedekte dinleniyor.