Ghostcastle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar ben nişanlıyım maliyet hesabı yapıyom ama işin içinden çıkamıyorum. Mobilya ve Beyaz Eşya Düğün vs. say say bitmiyor. Bir liste yaptım her şeyi en dip fiyatına yazmama rağmen meblağ 500.000 TL yi aşıyor. Ev Kira olduğu halde ben böyle hesapladım.
Selamlar hocam ben geçen yıl evlendim. Biz eşyalarımızı almaya nişandanda önce başladık nişanı geçen yıl martta yaptık düğünü temmuzda yaptık. Eşyaları almaya başlamayı belki düğünden 1 1.5 sene öncesinde başladık. Nişanı biraz uzun tutun derim. Eşyalarıda tek tek alın artık sizin evinizde veya nişanlınızın evinde bir yerde depolayın. Eşyaları ise olabildiğince internetten pazaryerlerinden vs. almaya çalışın. Mağazalarda yok şu paket yok bu paket vs. var hepsi geçiriyor. İnternette mağaza fiyatının en az 5 bin lira altına beyaz eşya bulabiliyorsunuz ve vade farksız minimum 3 taksit oluyor kartına göre 6 da oluyor. Mağazalar taksite bide fark alıyor öyle de geçiriyor. Nişanlınızın da çalıştığını var sayarak ortalama ikinizde 30k net maaş alsanız totalde 60k gibi ortalama tanesi 20 25 liraya çamaşır ve bulaşık makinesi alacaksınız yapın bunu 6 taksit veya 3 taksit neyse her ay 10 lira 15 lira buna ayırın. Biz böyle yaptık. 0 borç ile evlendik düğünümüzü de yaptık. Düğün parası size kalsa tabi ki daha iyi arkadaşlar mantıklı söylüyor ama benim düğünüm 150 kişilik bir tekne düğünüydü yakın çevremizi çağırdık sadece geçen yıl fotoğrafı videosu zartı zurtu 100 bine yaptık düğünü yaklaşık 180k düğünden takı vs. geldi. Düğünün parası da bir şekilde çıkıyor bunu dert etmeyin bence. Ama eşyalar konusunda dediğim yolu izleyin rahat edersiniz. Bizim eşimle annemizden babamızdan bir destek vs. yoktu herşeyi kendimiz yaptık. Peyder pey hallettik. Aceleniz yoksa bence düğünü biraz uzun tutun en azından 1 yıl bir kaç eşyanızı taksitle rahat rahat alın derim. Tabi kenarda birikmişiniz yok ne yapacağım diye düşündüğünüzü varsayarak söylüyorum. Kenarda paranız vs. vardır bir kısmını ben halledebilirim rahatlıkla derseniz o ayrı konu tabi. Baya uzun oldu farkındayım Hayırlı olsun şimdiden hocam