Selam olsun,
Şahsen 7 yıl önce kendimi emekli ettim ve çalışmadan ömrümü tamamlayacak sistemi kurdum.
Kendi adıma değil ama büyükşehirlerde geçinmeye çalışan arkadaşlara bir şey yazmak isterim, belki bir kişi bile olsa bir fikir edinebilir.
Bugün itibari ile uzaktan çalışarak asgari ücret alabileceğinizi kabul ederek ya da asgari ücretli bir iş bulduğunuzu kabul ederek...
Akdeniz ya da Ege'de bir köy ya da ilçe merkezine yakın yerlerde dubleks bir evde 12 bin TL ye oturabilir, geri kalanla yaşayabilirsiniz.
Asgari ücretli iki kişilik bir aileyiz dediğinizde Aylık 30 bin TL ye havuzlu müstakil bir villada oturabilirsiniz.
Elbette villa yerine dubleks bir eve 12 bin TL verip iki asgari ücretli olarak geçinebilirsiniz.
Küçük ilçelerde istanbuldan gelenlere iş imkanı çok daha fazladır. Genelde ilçelerden istanbula gidiş olur haliyle konuşması, hitabeti biraz iyi olan biri rahatlıkla iş bulabiliyor. Malum genç nüfuz az ve olanlarda kendi aile işleri için kalıyor.
Erzurumu bilmiyorum ama Muğla'da fethiyeye 15 dakikalık mesafede dubleks ev olarak 12 bin TL ye çok ev var.
Konya da 2+1 eve artık 18-20 k para istiyorlar evde çok iyi değil eski 10-15 yıllık evler onlarda ... Şöyle bı güzel eve oturayım desen 25-30 k arası Allah sonumuzu hayır etsin ...