Selamlar, memur.info güzel ve akılda kalıcı bir domain. Üstelik .info uzantısı doğru projelerde iyi sonuçlar verebiliyor. Aşağıda sana bazı teknik tespit ve önerilerde bulunuyorum:
1. Domain Geçmişi ve Spam Durumu
- Archive.org üzerinden geçmişini kontrol ettim, spam veya ***** yönlendirme geçmişi görünmüyor gibi.
- Ahrefs / Semrush gibi araçlarla referring domains ve toxic score oranlarını kontrol edebilirsin.
(Eğer istersen bu analizi senin için detaylı da yapabilirim.)
2. SEO Potansiyeli
- Domain yaşı çok önemli bir avantaj. Google'da otorite sinyali açısından artı puan.
- memur gibi net bir keyword içeren domain, tam eşleşen alan adı (EMD) avantajı sağlıyor.
- Tek dikkat etmen gereken: spam geçmişi varsa önce arındırma sürecine girmen gerekebilir.
3. Ne Yapabilirsin?
- İlk etapta siteyi sade bir WordPress temasıyla yayına al, 1015 özgün içerik gir.
- "KPSS haberleri", "memur atamaları", "maaş tablosu", "kadro açıklamaları" gibi long-tail konular seç.
- İçeriklerin %100 özgün ve güncel olmasına dikkat et. Kaynak göstermekten çekinme.
- Search Consolea ekle, sitemap gönder, robots.txt düzenli olsun.
Bonus: Marka Yapısı
- Logo, renk uyumu ve güven veren bir arayüz, kullanıcıya bu site otoriter izlenimi verir.
- .info uzantılı domainlerde güven problemi yaşanabiliyor, bunu güçlü içerik ve sosyal medya entegrasyonuyla dengelersin.
Domain bence değerli doğru kullanımla ciddi potansiyeli var.
Kolay gelsin
Hocam çok teşekkür ederim. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum 🙏
Ahrefs / Semrush gibi araçlarla referring domains ve toxic score oranlarını kontrol edebilirsin.
(Eğer istersen bu analizi senin için detaylı da yapabilirim.)
Ayrıca şuan sitede bir wordpress kurulu. SEO bakımından iyi bir tema mi değil mi bilmiyorum. Yada siz ne önerirsiniz?
Teşekkürlet.