mehmetunlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Durum hakkında bilgi vermek için mesajlarınızı yanıtlıyorum. Umarım rahatsız etmiyorumdur, hepinize ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Ev sahibiyle yüz yüze görüştüm. Devletin belirlediği zam oranlarından bahsettiğimde, devleti hiç kaale almadığını açıkça söyledi. "Beğenmiyorsan çık ya da benim dediğimi kabul et" şeklinde konuştu. Konuşma sırasında beni dinlemiyor, oranlardan söz ettiğimde ise hoşuna gitmiyor. Kısacası, tamamen tek taraflı düşünüyor. “Piyasa şartları böyle, yarın öbür gün piyasa ne gösterirse ona göre hareket ederim” diyor. 8 senelik kiracısıyla 2 yıllık kiracıyı aynı kefeye koyduğunu da açıkça belirtti. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Adamla hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. Evden çıksam, taşınma masrafları vb. derken iyice sıkıntıya gireceğim.
Sözleşme tarihiniz 5 yıldan yeni ise devletin verdiği oran ile aylık kira bedelini banka üzerinden gönderin.
Sözleşme tarihi 5 yıl olmadan kira tespit davası açamaz. Tahliye davası açsa 3+ yıl sürüyor minimum. (Komşumdan biliyorum)
Laftan anlamayan insana en iyi davranacağınız yöntem budur.
Yada taşınma masraflarınızı karşılarsa çıkacağınızı da belirtebilirsiniz. Burada karar tamamen size bağlı.