Brnchost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Şu anda tüm cihazlarımızda donanım yükseltme işlemleri yapılmaktadır. Veri merkezi tarafında gerekli işlemler sağlanmış olup, disk tarafında da optimizasyon çalışmaları sürmektedir.
İlgili üyemiz, ilk olarak SMTP tarafında bir problem olduğunu bildirmiştir. Bu sorunu çözmek için çalışmalarımıza devam ederken, sipariş etmiş olduğumuz donanımlar teslim alınmıştır. Donanımların temini sonrasında veri merkezine gidilerek disklerle ilgili işlemler başlatılmıştır.
Sistemlerimizde yaklaşık 10 TB güncel veri bulunmaktadır. Donanım yükseltme işlemlerine başlamadan önce bu verilerin yedeğini almamız gerekmektedir ve bu konuda müşterilerimize bilgilendirme yapılmıştır. İlgili kullanıcı, bizlere WhatsApp hattı üzerinden sürekli mesajlar iletmektedir. Her müşterimizin işlemi bizim için acildir. Bu doğrultuda tüm taleplere hızlı bir şekilde yanıt vermeye gayret etmekteyiz.
Şu anda donanım yükseltme işlemleri tamamen tamamlanmış olup, ilgili tüm hizmetler aktif hale getirilmektedir. Kullanılmamış süreler ise müşterilerimize ek süre olarak yansıtılacaktır.
Hizmet verdiğimiz tüm üyelerimize sorabilirsiniz; hizmetlerimizde her zaman yüksek uptime garantisi sunmaktayız. Ayrıca, ilgili kişiye sözleşmelerimiz hakkında da bilgi verilmiş olup, bu tür durumlar sözleşmelerimizde açıkça belirtilmiştir.
Saygılarımızla,
Brnchost Bilişim Teknolojileri
18-19 Mayıs 2025 tarihlerinde Brnchost Bilişim Teknolojileri'nden aldığım web hosting hizmetiyle ilgili şikayetçiyim.
Satın aldığım hizmet sonrası yaşadığım sorunlar:
  • İlk gün hizmet açık, sonraki 2 gün kapalı kaldı
  • SMTP sorunu nedeniyle e-postalar kullanıcılara ulaşmadı
  • Forum sitemde eksik dosya yükleme sorunu oluştu
  • Firma, sorunları çözeceğini belirterek "saat 03:00'e kadar sistem normale dönecek" dedi ancak bu gerçekleşmedi
Bu sorunlar nedeniyle kendi müşterilerim de mağdur oldu ve iş kaybı yaşadım. Whatsapp görüşmelerinde sürekli çözüm sözü verilmesine rağmen sorunlar giderilmedi.

2-3 gündür Site, forum sitem çalışmıyor, SMTP ayarları aktif değil ve müşterilerim giriş yapamıyor. Dosya yükleme işlemlerinde eksik aktarım sorunu yaşanıyor.
Firma 03:00'te bakımın biteceğini söyledi ama hala çözülmedi. Bu sürede birçok müşterimi kaybettim.
Asıl sorun şu ki, firma beni hizmet almaya davet etti ancak şimdi iade yapamayacaklarını söylüyorlar. Satın alma öncesi sözleşme şartları hakkında hiç bilgilendirme yapılmadı, sonradan sözleşme maddeleri öne sürüldü.
Kullanılamayan hizmet için ücret iadesi talep ediyorum. Tüketici haklarım gereği bu talebimin karşılanmasını bekliyorum.

"Bana sözleşmeden bahsetmediniz, beni WhatsApp'a yönlendirdiniz ve orada satın almak zorunda kaldım. Sözleşmeyi önceden belirtmeyip şimdi söylüyorsunuz. Paramı iade edin ve uğraşmayalım. 2 gündür bekliyoruz, müşterilerim mağdur oldu, lisans sistemi kapalı olduğu için sinir krizi geçiriyorlar. Benim suçum ne? SMTP sorunu varken site mutlaka kapalı mı kalmak zorunda?"