firtinalim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah herkesi başını sokacak bir ev sahibi yapsın. Benim durumumda sizinle birebir aynı. Hatta gecen sene hem yılbaşı hemde haziran ayında %100 zam yaptı. Bu senede aynı şekilde %100 zam yaptı. Bu iş çığrığından cıkmış durumda.
FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hocam.
Bizim gibi ev sahibi olmayanların Allah yardımcısı olsun fakat ev sahipleri de zam yapmakta haklı.
AzapHG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence orta yol bulun hocam.
Her iki taraf içinde sıkıntılı bir durum.
tematem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz her yıl %70-80 zammı kabul ediyoruz. Reddedince işin sonu evden çıkmak olacak er yada geç. Ayrıca ev sahibinin de geliri bu ev olduğunu düşününce biraz hakkaniyetli davranmak zorunda hissediyorum kendimi.
İşin özü siz de haklısınız ev sahibi de haklı. Günümüzde büyük şehirlerde 10k altı kira kalmadı zaten öyle de bir gerçek var.
saytuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam orta yolu bulun. Ne kadar hukuksal anlamda haklı olsanız da yapacak birşey yok.Sizinle aynı durumda bende düşmüştüm.
Orta yolu bulmak istedim bulmadı ev sahibi.
Bende ona vereceğim parayı başka bir eve çıkarak hallettim.

Kıssadan hisse bozuşmaya gerek yok. Elbette orta yol vardır.
Evin durumunu bilmiyorum ama yerinizde ben olsam ki bende yaptım aynısını. 12,000 teklif eder yoluma bakardım.
rakar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 yılı geçtiği için ev sahibiniz kira tespit davası açabilir. Ancak 10 sene olmadan seni evden çıkaramaz. Ama 10 seneden sonra işler sıkıntı. Uzlaşmakta fayda var.
Protex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, %48 den fazla ödemeyin. onun fiyat belirlemesi hiçbişey ifade etmez. Bu gibi devlet yasa kural tanımayan mankafalıları aynı sığırı terbiye eder gibi terbiye edilmesi gerekiyor.
Durumu açıkca Whatsap tan yazılı şekilde belirtin.
"Merhaba, bu konuda avukat arkadaşımla görüştüm, devletimizin belirlemiş olduğu tüfe oranı %48'dir, bu oran üzerinden ödeme yapılacaktır. Daha fazla oran için kesinlikle ödeme yapılmayacaktır. Yasal haklarınızı arayabilir, dava açabilirsenizde durumu mahkamede netleştirebiliriz. Saygılar."
Şeklinde..
Evsahibiniz ne derse desin takmayın, ödemeyi %48den hesaplayıp gününde bankasına gönderin. Canınızıda sıkmayın, 5. yıl sonuda size fazlasıyla zam yapmış zaten, yeniden kira tespiti yapamaz, ödediğiniz faturalarla orda oturduğunuzu kanıtlamanız yeterli. 10 yılınız dolmadıysada hiçbirşey yapamaz, sizi evdende çıkartamaz. Bir avukatlada konuşursada kendisinin nelerle karşılacağını ve ödemeyi elden almakla cezai yaptırımları görerek, ne kadar mal olduğunu anlamış olur. Olayın sonunda onun tek taraflı sığır gibi konuşan yapısının değiştiğinide farkedeceksiniz.
Allah yardımcınız olsun.
pastelboya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev sahibi olarak yazmaktayım. Çok çok cazip miktarlara kirada oturan kiracılar yüzde yüz belkide daha fazla oranda artış yapıldığında ses etmelerini haksız buluyorum kira 3 4 bin den 7 8 olduğunda artış çok görülebilir oransal olarak ama miktarsal olarak çok çok az hele ki şu dönemde ama 10 k kirası olup 20 k yapan bir ev sahibi de haksız. Orandan çok miktar bana göre önemli iki tarafta ona göre değerlendirmeli. Asıl hakkaniyet bu olurdu.
Durum hakkında bilgi vermek için mesajlarınızı yanıtlıyorum. Umarım rahatsız etmiyorumdur, hepinize ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Ev sahibiyle yüz yüze görüştüm. Devletin belirlediği zam oranlarından bahsettiğimde, devleti hiç kaale almadığını açıkça söyledi. "Beğenmiyorsan çık ya da benim dediğimi kabul et" şeklinde konuştu. Konuşma sırasında beni dinlemiyor, oranlardan söz ettiğimde ise hoşuna gitmiyor. Kısacası, tamamen tek taraflı düşünüyor. “Piyasa şartları böyle, yarın öbür gün piyasa ne gösterirse ona göre hareket ederim” diyor. 8 senelik kiracısıyla 2 yıllık kiracıyı aynı kefeye koyduğunu da açıkça belirtti. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Adamla hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. Evden çıksam, taşınma masrafları vb. derken iyice sıkıntıya gireceğim.