Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki benim firmam yol yardım sektorunde hizmet veriyor, bu arkadaşlar da ithalat. Dolayisiyla bu arkadaşlar Taşımacılık koduyla da marka patenti almışlar hocam. Ben de mecburen taşımacılık almak zorundaydım. Arkadaşlar bilinen bir marka değil. Amatör oldukları belli ancak yeri yurdu işletmesi belli olup ismi benimsemişler. Domaini almak bu durumda da mumkun degil mi? Veya domain alınmasa bile dava açmaları mumkun degil mi? @parskaya;
Hocam öncelikle siz neden mecbur hissetiniz kendinizi, yol yardım ile ithalat arasındaki bağı kuramadım. Sizin sınıfınız ( 37 )
Karşı firmanın sınıf kodu 39 burda ilk soylediğim şey geçerli oluyor.
İsimler aynı ( marka veya domain adı ) olabilir. Tescile engel bir durum değildir
1 şartla karşı tarafın ( Faydalı model patenti olmayacak üretim yapan firma olmayacak , tanınmışlık uluslararası marka tescili olmayacak )

Burdan şunu anlayabilirsiniz, eğerki karşı taraf sahibinden değilse , trendyol değilse, hocamızın dediği gibi büyük firma değilse sorun teşkil etmez. Siz fazla büyütmeyin bence bu konuyu çaktırmadan alın işin ehli biri ile. Benim bir domainim vardı alan kişi @Webx; hocam başka bir vatandaş domain uzantımı alıp benle aynı sektörde iş yapmaya başlamıştıki , ben Fikri ve Sinai Haklardan anlayan aile avukatımıza bir ihtaname yazdırdım bunuda sanki gerçekmiş gibi pdf olarak mailden attım kişiye ve domain firmasına , gereğini yapmazlarsa TRABİS e de atcamı belirttim domainin faaliyetlerine son verdiler ... Domaini sonra param ile satın aldım süresi bitince.

Burda ince konu Benimle aynı sektörde olduğu için haklıydım.. Size dava açabilmeleri için sizin onları ticari olarak zarara uğratmış olmanız gerekiyor.
Aynı sektörde faaliyet gösterip size dava açamazlar öncelikle marka tescil aşamasında ike YAYIN KARARI çıkmadan itiraz etmiş olmaları gerekiyor ki , YÜKSEK İstişare Kurulu ona karar verip size veriyorsa markayı.
Ve buna rağmen dava açılıyorsa ki ; mahkemede bu konu için bilirkişi olarak TÜRK PATENT KURUMUNA soracaktır tezat durum olur. Yani sizin demenize göre olsa sizi ve TÜRK PATENT kurumunu aynı anda aynı dosyada dava etmeleri lazımki ...

Buna girişen varmıdır bilmiyorum