Merhabalar dostlar,

Ben doğma büyüme Türk bir vatandaş olarak ailem üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkım da var. Bununla ilgili çalışmalara çoktan başlamış olup muhtemelen Temmuz ~ Ağustos ayları arasında vatandaşlığım onaylanmış olacak.

Sizlere sorum şu;
Bir üniversite bitirmedim, şu anda videographerlık yapıyorum. Basit Almancam var İngilizce de konuşabiliyorum.
Yurt dışında İsveç, Norveç, İngiltere, Makedonya, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Fransa'da tanıdıklarım var.
En yakın olanı ise Almanya'da 1 sene boyunca amelelik yapmak için Almanya'ya gidip o 1 sene içinde tüm bu bahsettiğim ülkeleri dolaşıp, kendi işimde(videographerım) bir şeyler yapabileceğim, hayat standartları ve diğer şeyler adına araştırmalar yapacağım.

Bir yanım da Türkiye'yi asla terk etme diyor. Şimdi illaki kardeşim gelme buralar berbat diyecek "gurbetçi" agalar olacaktır. Ben hepsiyle görüştüğümde hepsinin durumları ortada kimse de o yaklaşımla yanaşmıyor . En büyük korkum aile hasreti ama yaş 22 elde avuçta hiçbir şey yok. Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız? Hobi olarak videographerlık yaparken ortalama son 6 aydır aktif olarak bu işi yapıyorum bir firmada. Gelecek görebiliyorum lakin yurt dışında o gördüğüm geleceğin daha iyisini de yakalayabileceğime inanıyorum.
Korkularımla yüzleşme konusunda belki sıkıntı yaşıyorum bilemiyorum. Ailem dışında arkada bıraktığım ne bi kız arkadaşım ne herhangi bir şeyim olmayacak.

Yorumlarınızın her biri benim için çok önemli, birebir sizin yorumlarınızla hayatımı şekillendireceğimi sanmıyorum sadece belki korkularımı yener, ufkumu açar diye yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.