teknik olarak pc'yi kapattığınızda elektrik akışı olmayacağından işlemci üzerinde herhangi bir işlem yapılamaz duruma gelecektir.
sunucu kiralayarak bu sorunu çözebilirsiniz
PythonAnywhere, Oracle cloud veya istedğiniz vps sunucularını kullanabilirsiniz.
Sorununuz eğer şu şekildeyse ;
Bilgisayarınız çevrimdışıyken bir botu aktif kullanmak.
Cevabım : Bildiğim kadarıyla işletim sistemini tamamen offline aldığınızda aktif bir uygulama botunu , eklentiyi bu şekilde kullanamazsınız.
Sorunuz eğer şu şekildeyse ;
Bilgisayarım kapandığında botumda kapanıyor. Bu durumdan haberdar olmak istiyorum ve botun aktif yada çevrimiçi olup , olmadığını öğrenmek istiyorum.
Cevabım : Öncelikle bilgisayarınıza uzaktan erişim bağlantısı kullanarak telefon veyahut tablet , mobil cihaz türevleri yada harici bir bilgisayardan erişim sağlayabilirsiniz.
- Uzaktan Masa Üstü Bağlantısı , Team Wiwer , Anydesk gibi yardımcı kaynaklar çözüm olacaktır.
Eğer sorunuz , soru içerisinde yer alan diğer soruyu kapsıyor ise . Kapandığında yada duraksadığında haberdar olmak istiyorsanız . İçerisine start ve veri akışı olduğu sürece log - sinyal gönderen ufak bir satır eklersiniz. Aktiften belirli aralıklarla mesela saati günü yazar size. Bu basit bir örnek kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz.
Sorunuz eğer şu şekildeyse :
Harici bir sistem üzerinden 7-24 botu aktif kullanmak istiyorum. Bu bilgisayarım olmak zorunda da değil.
Cevabım : VDS ve Uzak Masaüstü Sunucuları tercih edebilirsiniz. Minimum işletim sistemi bunun için yeterli olacaktır. Sadece aldığınız firma kesintileri olan bir firma olmamalı.
Başka bilgisayarda yedek bir bot ile kontrol ve iletişim kesildiğinde belirlediğiniz şekilde davranmaya ayarlayabilirsiniz.
sanal sunucu ile yapabilirsiniz. Ekonomik seçenek arıyorsanız eğer web üzerinden çalışabilecek kısa işlemler ise hosting cron job kullanabilirsiniz.
acaba r10 a yapy zeka entegrasyonu gelse mi twitterdaki @grok gibi tagleyince bişeyler söylese konuyla ilgili
cevaplar için tşkler sunucu kıralayacagım