Forumda lora konusunda bilgisi olan pek kimse çıkmamış şaşırdım, bu illegal ya da korkulacak birşey değil, konu sahibi arkadaşın dediği gibi hobicilerden tek tükte olsa kullanan var, teknofestciler makineleri ile(araç iha vs) iletişim için sık sık kullanırlar lorayı. güzel teknoloji ama düşük veri aktarım kapasitesi dezavantajlı yapıyor. arkadaşın dediği şekilde operatörlere rakip olabilecek bir teknoloji malesef değil hatta yanlış hatırlamıyorsam ayrı bir şifreleme katmanı geliştirmedikçe mesajını herkes görebiliyordu. ama afet zamanlarında güzel iş yapabilir. nitekim enkaz altındaki adam istediği kadar mesaj atsın afet zamanında zaten kurtarma ekipleri gelene kadar iş işten geçmiş oluyor bunu maraş depremlerinde gördük. kurtulanlarla beraber ağladık duygulandık hadi bir kişi daha diye resmen yalvardık ama 10 binlercesi orda öldü. tabi medya bize öleni değil kurtulanı gösterdiği için sanki sinyal yollasak bir işe yarar algısı oluşuyor normal. benim malesef hiç umudum yok ilerde elime fazladan para geçerse bi kendi elektrik su vs ihtiyacını karşılayabilen bahçe evi, birde olur ya benim ev zarar görmezse yakınlarıma eşe dosta faydam olur diye afet anında kullanılması gereken ama nasıl oluyorsa 3 günden önce temin edilemeyen beton kırıcı vs cihaz alıp uygun biryere koyacağım.
konu sahibi arkadaştan ricam bahsettiği modülleri paylaşırsa temin etmek isteyen arkadaşlar araştırmalarını yapıp bu işe gönül verebilirler.
ekledim hocam teşekkürler.