hangi ülkelere bakalım 1. ve 2. dünya savaşında sömürülmüş olanlara mı sömürenlere mi
peki "demokrasi" sebebi ile "anayasal" hakkı da mı biz tanıdık da, yabancılara yatırımlık mal mülk olarak ülkemizin topraklarının 4/1 sattık?.. özellikle çoğunluğu ABD kaynaklı firmalara.
dolayısıyla piyasadaki dalgalanmayı biz mi yarattık?
parayı veren düdüğü çaldı şimdi oturun seyredin

( özellikle 2020 ye kadar ekonomi berbat diyenler )
eli kanlı ülkelerin refah içerisinde yaşayan vatandaşı olmaktansa küllerinden doğan türkiye vatandaşı olmayı yeyliyorum. ülkemi, vatandaşımı, dahi hükümetimi üç beş kuruş için satmıyorum. sözde olsa bile
dünyadaki feodalizm tehlikesini fark edememiş her bir insan henüz dünyadaki düzenin farkına varamamış ve sadece kendisine en yakınanı görebilen insandır

miyop diyebiliriz
Türkiye'nin sorunları sadece küresel krizlerden kaynaklanmıyor. Veriler açıkça gösteriyor:
- Enflasyon: Türkiye'nin enflasyonu (%70+) gelişmekte olan ülke ortalamasının (%8,8) tam 6 katı. Aynı küresel koşullarda diğer ülkeler bu kadar yüksek enflasyon yaşamıyor.
- Kur: TL, 20 yılda dolar karşısında değerinin %90'ını kaybetti. Bu, tamamen yanlış ekonomi politikalarının sonucu.
- Yolsuzluk: Transparency International endeksinde Türkiye 64. sıradan 101. sıraya geriledi. 17-25 Aralık soruşturmalarında dört bakan istifa etti.
- İşsizlik: Ekonomik büyümeye rağmen işsizlik %7,5'ten %10,6'ya yükseldi.
- Gelir dağılımı: Zengin-yoksul arasındaki uçurum kapanmadı, aksine arttı.
Küresel krizler tüm ülkeleri etkiler, ancak Türkiye'nin durumu kötü yönetim ve yanlış politikalardan kaynaklanıyor. Rakamlar ve uluslararası endeksler bunu açıkça gösteriyor.