Okan1984 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaklaşık 20 yıldır Gayrimenkul sektöründeyim ve baba mesleğidir 40 yıldırda babam bu sektörün içerisindedir. Bu işi yapabilmek için illa yalan söylemek gerek diye yazanların aksine şunu söyleyeceğim dürüst yaptığınız taktirde işinizin devamlılığı olacaktır ve silsile yolu ile müşteri müşteriyi getirecektir. Bu işin yalan üzerine kurulu olduğunu söyleyenler bu işi yapamayanlardır. Bizim millette böyle bir durum var malesef yapamadığı işi kötülerler her daim yapabilenede çamur atarlar. Ayrıca hisseli işlerle uğraşmayın diyen arkadaşlar olmuş bununla alakalıda küçük bir fikir vermek isterim hisseli satışlarda muvafakatname ve satış değerinin doğru gösterilmesi riski ortadan kaldırır. İstanbul Arnavutköy'den Kırklareli ve Çanakkale'ye kadar alım satım işlerini aktif olarak yapıyoruz öyle zamanlar oluyorki müşteri gelip yeri bile görmeden alıyor yani demem o ki tamamen güvene dayalı ve o güveni müşterinize verebiliyorsanız, sadece para kazanacağım değilde hem kazanacağım hem kazandıracağım diye bu yola çıkarsanız emin olun kralını yaparsınız. Yalan söyleyenler yok mu kesinlikle var her sektörde olduğu gibi bu sektörde de var fakat kısa süreliğine var, adın çıktıktan sonra bu sektörde yoksun demektir. Tüm emlak sektöründeki insanlar için yalancı demek benim gözümde neyse orasını söylemeyeceğim ağır olur çünkü. Fikir alışverişi yapmak istersenizde her daim yazabilirsiniz.
Bu işi yapamamakla ilgili bir mevzu olamaz hocam yapamayacak ne var ki ? dediğim gibi bizde bu sektördeyiz kendimiz alım satım yapmıyoruz sadece tutunamamamızın tek sebebi burdaki halk seyyar emlakçıları çok seviyor yalanı çok seviyor. Sözleşme yapmaya kimse yanaşmıyor. Büyük şehirlerde sözleşme yapmak yaptırmak kolay ama bu tarz ufak memleketlerde zor.