10 kişi minimum katılımcı sayısı kuralı ve ödülün yarışma öncesi güvenceye alınmıyor olması durumu, Tasarım Yarışmaları bölümünü halihazırda görüldüğü üzere baltalamaktadır.

Biz tasarımcılar olarak yarışmaya katılarak, tasarladığımız logonun seçilip seçilmeyeceği ve yarışmanın sonuçlanıp sonuçlanmayacağı(!) riskini alıyorsak, yarışma başlatacak kişi/kurum (zahmet olacak) yeterli katılım olup olmayacağı riskini baştan almalı. Bu riski alamıyorsa yarışma açmayıp bütçesi dahilinde bir kişiyle anlaşıp işini halletmelidir.

Ödül güvenceye alınırsa ne olur?
Yarışma sahibinin yarışmayı sonuçlandırma ihtimali ciddi oranda yükselecek, sonuçlandırmasa dahi ödülün katılımcılar arasında paylaştırılması yöntemi, kategorinin en büyük sorununu kökten çözecektir.

Minimum katılımcı sayısı düşürülürse ne olur?
Mevcut durumda zaten yerlerde olan yarışmalara katılım sayısı bu kuralla birlikte hepten düştü. Minimum katılımcı sayısı düşürülürse (eski kuraldaki gibi 5 olursa örneğin) yarışmalara katılım artacaktır.