analogfikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya niye niye siz öyle düşünüyorsunuz, ben size duygusal yaklaşmıyorsun ve yaklaşmazsan şöyle bi kategoride olsun demiyorum. Bir imam veya bir öğretmen ahlaksızca bir şey yapınca.; olmaz olsun böyle öğretmen vb tepkiler veriyoruz. Kaldıkı adam sırf bu ahlaksız fikirlerini pervasızca yaymak için bile statü kazanmak için geçmişte bu çalışmaları yapmış olabilir. Keza yukarıda bakın bilimi putlaştıranlar kendilerine yapılan hakaretin farkında bile değil. Sonuç olarak biz savunanları kategorize etmiyoruz. Doğal olarak vicdani olarak bu şahsiyeti yok sayıyoruz ve reddiyoruz. Ha yaptığıysa kendi keyfi için yapmış kendi çapında başarılar diliyorum. Ama ben başarı görmüyor ve reddediyorum. Bu tarz adamlar tarihte çok fazla vardır. Çok dönmeler var ki kendi bunu dolaylı kabul ediyor. Videodan dinleyebilirsiniz. Bunların nesli tükeniyor Allahın izniyle son çırpınışları.
Duygusal tepkiler ve kanıtlanamayan niyet okumaları (komplo teorileri) üzerinden bir değerlendirme yapmak yerine, somut örneklere ve kanıtlanmış liyakate bakmanın daha öğretici olduğuna inanıyorum. Çin'in geçmiş hatalarını kabul ederek nasıl geliştiği ortada; bu, gerçekçi bir gelişim anlayışıdır. Bu konuda farklı düşündüğümüz açık, daha fazla söze gerek yok başka birinin ağzıyla; iyi forumlar