Valla öyle bir kültürün yoksa hiç alışma derim. Biraz önce iki kahve içtik 257 TL. Dün başka bir yerde içtim tek başıma sadece bir kahve 210 TL.
Kendi adıma konuşuyorum... Biz eskiden semaverimizi, çekirdeğimizi alır, akşama kadar çimen üzerinde otururduk.
Sıcak yaz akşamında 2 termos çayımızı alıp sahilde sabahlardık.
Haftada 2-3 akşam komşulara arkadaşlara giderdik, 2-3 akşam da komşular arkadaşlar bize gelirdi. Demlerdik çayımızı kahvemizi, rahat koltuklarımızda yayılır, muhabbetimizi ederdik saatlerce.
Aile çay bahçelerimiz vardı, gider gayet makul fiyatlara çayımızı içer, dondurmamızı yer gelirdik.
Yani bu alışkanlık hiç ama hiç özenilecek bir davranış değil. Eğer öyle bir kültürünüz yoksa bırakın eksik olsun. Milleti zengin etmekten başka bir işe yaramıyor.
Sosyalleşmeyelim mi?, Arkadaşlarımızla takılmayalım mı? falan diyecekler yukarıda kocaman yazdım, bunlara ihtiyaç yok, bizimki sadece alışkanlık.
Bunlara 2 kahveye verdiğimiz parayla 1 hafta sosyalleşirdik biz. Hem de çok daha eğlenceliydi.
Para harcamak lüks geliyor insanlara, gerçekten kafeye bir daha 5 kurus para kaptıracak düzeyde değilim