Yillar once terk olarak kapanan bir sahis sirketim var yeni sirket kurarak masraf odemektense eski şirketi tekrar açmak istiyorum.
Bu mümkünmü mümkünse nasıl yapabilirim ?
GVK nezdinde ticari kazanç elde ettiğiniz için açtığınız işletme mi, yoksa ticaret sicilinde tescil edilmiş bir gerçek kişi ticari işletmesi mi? Eğer ticaret sicilinizde terkin edilmediği halde vergi dairesinde resen terk yapılmışsa, vergi dairesinde kaydınızı aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Ticaret sicilinizde faaliyet göstermeye devam ettiğiniz için sicil kaydınız üzerinden ticarete devam ediyor görünüyorsunuzdur.
Eğer sorduğum sorulardan cevabınız ilkiyse, Dijital Vergi Dairesi kanalından işe başlama bildirimi yapabilirsiniz; bu işlem tamamen ücretsizdir. Hatta size bir sır vereyim: Beyannamelerimi hiç kaçırmam, muhasebe konusunu da oldukça iyi bilirim, defter beyan sistemine hakimim ve vergi takvimini sürekli takip ederim diyorsanız işletme defteri tutan biriyseniz, yıllık belirlenen hadler dahilinde (bu hadleri resmi gazeteden kontrol edebilirsiniz) e-beyan şifrenizle beyannameyi kendiniz verebilir ve böylece Mali Müşavire para ödemek zorunda kalmazsınız.
Fakat, şunu da belirtmek isterim, beni yanlış anlamayın ama gerçekten ticari nitelikte bir iş yapacaksanız, 1-2 liranın hesabını yapmak pek mantıklı olmayabilir. İşi profesyonellere bırakmak, size çok daha büyük kazançlar sağlayacaktır.