Selamlar dostlar,
Bir süredir kendi geliştirdiğim bir eğitim verdiğim satış metodunu R10 üzerinden ve dışarıdan birçok kişiye sattım. Eğitim sade, uygulanabilir ve gerçekten kazanç sağlayan bir sistem. Ancak ilginç bir olay yaşadım, paylaşmadan geçemeyeceğim… Bir kişi, R10’da üyeliğim yok hocam, dışarıdan ulaşıyorum diyerek eğitimi satın aldı. Her şey normal ilerledi, eğitim verildi, destek sağlandı. Aradan zaman geçti… Derken bir bakıyorum, R10’da konu açılmış, kelimesi kelimesine aynı metot, aynı anlatım, aynı yapı sadece numara farklı Yani ben öğretmişim, anlatmışım, eğitmişim. Sen ne yapıyorsun? Gidiyorsun R10’da aynı şeyi kendin bulmuş gibi satışa sunuyorsun. Bu mudur yani? Ben olaydan emin olmak için gidip bizzat kendi metodumu satın aldım, TXT dökümüne kadar aynı. Sadece en altta yazdığım eğitimin metodun satışı yasaktır kısmını silmiş. Gerçekten trajikomik… Kazanç modelini uygulayıp para kazanmak yerine, direkt eğitimi satmaya kalkmak nedir? Kendi emeğini sat, kendi geliştirdiğini paylaş. Başkasının emeğiyle vitrine çıkmak nasıl bir ticaret ahlakıdır? Bir iş öğretiyorsanız, sattığınız kişiyi de iyi tanıyın. Her eyvallah hocam diyen iyi niyetli olmuyor.