Hocam bize de kendini polis diye tanıtıp arayan birisi denk geldi. Babamın ve benim bilgilerim vardı ellerinde. Belki annemin de vardı onu bilemeyeceğim. Babamı, "kimliğini kaybettin, başkasının eline geçti ve şu şu şu kişilere para transfer olundu" diye aradılar. Devreye girmeseydim yüksek ihtimal para isteyeceklerdi ama devreye girince biraz atarlı bir şekilde, "sen kimsin" diyerek azarladılar beni ama güzelce bir sohbetimiz oldu kendileriyle. Daha sonra benim baskıma dayanamayıp yüzüme kapattılar. Direkt karakola gittik ama karakolda, "zararınız var mı?" diye sordular ve "tek kullanımlık numaralar oluyor genelde" dediler. Karakoldan sonra savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduk ama halâ bir şey çıkmadı. Ama bizi arayanlar çocuk değildi, baya baya 35-40 yaşlarında gibiydi ses tonları. Suç duyurusunda bulunmak lazım ne olur ne olmaz sonuçta adamların ellerinde bilgileriniz var. Gidip suç duyurusunda bulunulduğu taktirde olası bir sizin adınıza sıkıntı çıkarsa, o suç duyurusunu gösterip, böylesi bir olayla karşı karşıya kaldığınızı beyan edebilesiniz. Bir nevi tedbir amaçlı da olsa muhakkak böylesi durumlarda suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.