aliaktas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkas kullanıyorum 3 yıldır. Herşey iyi güzel problemsiz çalışıyor ama topladığımız binlerce müşteri datası ve yoruma rağmen bir sonraki dönemde çıkmayo düşünüyoruz. Sebebi 3 yıldır adam akıllı bir tema eklenmedi. 3 yıl önce neyse o. Uygulama mağazası aynı şekilde 1-2 yeni eklenen şey dışında 3 yıl önce neyse o. Adam akıllı bir tema istediğin zaman illaki minimum 50bin seviyelerinden başlayan fiyatla ajansa kendi özel temanı yaptırman gerekiyor.
İKAS adına 3 yıllık müşterisini kaybetmek.. büyük kayıp bence. Tam İKAS'ı da aşağıdaki çözümlere alternatif, değerlendirmeye düşünürken bu mesaj çok isabetli oldu. Kafamızdaki soruların cevabını, 3 yıllık müşterisi verdi.

Bizde seçim yapmak üzereyiz. Emin olun sektördeki neredeyse elle tutulur tüm firmaların demolarını, referanslarını delice inceledik. Tek tek baktık. Artıları, eksilerini analiz ettik. Hazır paketlerin çoğu maalesef çok kötü. İsim vermeyeceğim burada. En son geldiğim noktada: Qukasoft ve ShopPHP arasında kararsız kaldık. Her iki firmanında kendilerine göre artıları, eksileri var.

QUKASOFT:
Tek panel üstünde pazaryerleri dahil tüm siparişleri yönetebileceğiniz çözüm Qukasoft. Tam bir fiyat/performans canavarı. Özellikle yapay zeka desteği diğer yapay zeka desteği sunan rakiplerine göre... sayfanın hemen hemen her yerinde mükemmel şekilde çalışıyor. Daha iyisi kesinlikle yok. Ticimaks, İdeasoft'da da yapay zeka desteği var. Ama Qukasoft gibi değil. Demolarını alıp incelersiniz. Pagespeed değerleri ve SEO değerleri de nefis çıkıyor (referanslarının). Ama bir çok teması olmasına rağmen tasarımları çok sınırlı. Temaları üstünde koda müdahale edilebilsede değişiklikler yapmak kolay değil. Standart yönetim paneli üstünden değişiklikler çok sınırlı, çok basit. Firmanıza özel, kurumsal bir tema alt yapısı oluşturmak zor. Ama fiyat ve sunduğu özellikleri ile rakipsiz. İstediğiniz paketlere bakın.. daha iyisini bulamadım ben. Büyük ihtimalle kendimize özel tema isteklerimizi karşılayabilirlerse QUKA ile başlayacağız. En baştan tema tasarım dahil, tüm isteklerinizi SATIN ALMADAN önce çözmek lazım. Çünkü destekleri çok zayıf. Telefon ile destek almak mümkün değil. Her isteği ticket üstünden çözüyorlarmış (müşterileri ile görüştük). Çoğu isteğede olumlu dönüş yapıyorlarmış. 17:00'dan sonra kimseye ulaşamazsınız. Kurumsal alt yapıları, destekleri çok zayıf duruyor rakiplerine göre. Bu kadar kötü bir desteğe rağmen neden alternatiflerimiz arasında diye sorarsanız... Sistem çok kolay. İyi bir kurcaladıktan sonra desteğe ihtiyacınız neredeyse kalmıyor. Kendi savunmalarıda bu yönde. bu yüzden 7x24 destek vermiyoruz, ihtiyacınız kalmaz diyorlar vs vs vs. Yıllık ödemeleri de makul düzeylerde. Ama işte tasarım noktasında kopyala-yapıştır temalar var. Referanslarının çoğu birbirinin aynısı. Üstteki logo değişmiş, renkler değişmiş... sistem aynı sistem. Zaten bakar bakmaz bu Quka'dan almış paketi dersiniz (İKAS'da da aynı durum var). Görüşmelerimiz sürüyor.

SHOPPHP:

Tema ve tasarım konusunda neredeyse sınırsız özellikler sunuyor. Tam terzi usulü. İStediğiniz tema tasarımını gönderiyorsunuz neredeyse birebir çözüm sağlıyorlar. Destek aynı Qukasoft gibi. Sadece ticket üstünden irtibata geçebiliyorsunuz. Telefonla destek almak çok zor. Mesela Quka'da firmadan sadece iki kişi ile ancak irtibata geçebildim. Satışla ilgilenen arkadaş zaten bunaltacak derecede devamlı irtibatta. Ama teknik bir şeyler sormak istiyorum (satışa bakan arkadaşın bu konuda bilgisi sıfıra yakın) kaç defa aradım. Telefona çıkan yok. Sormak istediklerinizin cevabını almak mümkün değil. Çözümlerini satan ajanslarla konuşarak paketi ve özelliklerini çözdüm. Yoksa tek başına Quka'dan sormak istediklerinizin cevabını öğrenmek bile çok zor. SHOPPHP'de R10'da yorumlardan vs baktığımda aynı şekilde ulaşmak çok zor gibi yorumlar okudum. Ama bir kaç deneme sonra firmanın sahibi SEVAN BEY'e direk ulaştım. Kessinlikle tam bir İstanbul Beyefendisi.. Çok kibar, çok nazik ve kalitesini belli eden biri. Referansları ile konuştum bir çoğu ile. Çoğu sistemi oturttuktan sonra artık arayıp soracakları ihtiyaçları bile kalmamış. Ticket taleplerine en geç iki gün içinde olumlu, olumsuz dönüş aldıklarını söylediler. Öyle ticket'ı gönderdim,,, bir hafta oldu. Cevap veren yok gibi bir durum yok (şimdi bazı arkadaşlar şaşıracak bu cümleye ama.. o kadar çok çözüm satan firmada ticket durumu bu şekilde ki inanamazsınız. Çözüm satanları referanslarından dinleyin.. çekinmeyin arayın. Benim arayıpta konuştuğum hiç bir firma ters davranmadı. aksine kullandıkları paketi ne varsa, eksik gedik anlattılar. Yeni arkadaşlarımızda oldu bu vesile ile). Ayrıca yıllık ödemede yok bu çözümde. Sistem tamamen size ait. Ömür boyu tek seferlik bir ödeme ile tamamen size ait bir paket almış oluyorsunuz. Ayrıca ticket desteğini sürdürmek isterseniz cüzi bir miktar ödeyip destek almaya devam edebiliyorsunuz. Çok ucuz. Kesinlikle şans verilmeli. Sunucu size ait olacağı için pagespeed değerleri de deli yüksek çıkıyor. Ama ilk baştan temayı iyi seçip, iyi analiz etmek lazım. Doğru tema ile başlamak önemli. Bazı özellikleri o kadar iyi ki rakipleri yanına bile yaklaşamıyor. Özellikle kampanya modülünü inceleyin derim. Yönetim paneli, hız nefis bir paket, çözüm.

Bu iki sistemi kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa çok memnun olurum.