Hepinize selamlar, ilk önce konuya başlarken bir uzman olmadığımı belirterek başlıyorum. Aylık 1 milyon görüntülemeli bir website sahibi olarak ve 4-5 yeni domainde edindiğim gözlemi sizle paylaşmak istiyorum. Keşfeti açık websitemde dahi manıal index atsam bile yazılar arama sonuçlarında öne çıkmıyor. 4-5 websitede yaptığım gözlemde, manual indexe sürekli gönderdiğim website yaklaşık 4 gün içerisinde indexten silindi. Günde 1 kez gönderdiğim websiteler ise 1 buçuk ay boyunca index almaya devam etti ve sonrasında silindi. Şimdi ise geçtiğimiz haftada yeni bir domainde gözleme yaptım, manual indexi ve indexapi'i hiç kullanmadım. Google yeni bir website olmasına rağmen arama sonuçlarında gözükmeye başlattı ve aynı gün içerisinde hızlanarak index almaya başladı. Manual index'in iyi bir şey olmadığını düşünmeye başladım. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz ve gözlemleriniz nedir? Benim edindiğim gözlemler bu şekilde.

Not: 3 senelik domainde ve keşfeti açık halde test ettim, yeni domainlerde de test ettim.

20 Mayıs 2025 editi: Indexleme hızı daha da hızlandı ve birçok sayfa aramalarda yükselip trafik getirmeye başladı. Bu domain son denediğim hiçbir indexapi ve manual index kullanılmayan domain.