Görkem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Raspberry üzerine kurmak mantıklı ama soğutma olayına dikkat edin. Ya da ilk denemeyi evde fazladan pc varsa linux kurarak yapabilirsiniz. 20 mbit dışarıdan bağlanacak cihazlarınız için yeterliyse sorun yok hocam. Pihole yerine Adguard home deneyebilirsiniz. Ek uygulamalara ihtiyacınız olmaz. Adguard home + wireguard yapabilirsiniz.

Evdeki internet sağlayıcınız nedir? Mesela superonline fiber farklı modem kullanımına izin vermiyor, hesap bilgilerini paylaşmıyorlar. Kendi modemlerinde de dns değiştirilemiyor. Dolayısıyla bu sistemi evde kurmak sıkıntı oluyor. Ekstra router masrafı falan çıkıyor.
Kablonet kullaniyorum hocam onlarda kendi modemlerini veriyor modem değişikliğinei izin vermiyorlar ama denemek istedim süreç içersinde belki bir yöntem bulurum (bulamazsam da rasperryi illa ki bir yerde kullanırım) soğutma işini şöyle düşünmüştüm şimdilik sistemi çaliştirip sistemi denemek istiyorum eğer dilediğim performansı görürsem sorunsuz sıkıntısız kullanırsam pi 5'e geçip + router almak düşüncesindeydim..

Benim atladığım sizin aklınıza gelen bir şey varsa söyleyin lütfen.