Spymaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ;
Ben şu an Raspberry Pi Zero 2 W üzerine bir sistem planlıyorum. Pi-hole ile reklam engelleme, Unbound ile kendi DNS resolver’ımı oluşturma ve PiVPN (WireGuard) ile dışarıdan güvenli bağlantı sağlama üzerine çalışıyorum. Tailscale de kullanarak cihazlar arasında kolay erişim hedefliyorum. Sistem evde çalışacağı için upload hızı önemli; benim bağlantım 20 Mbps upload, bu da dış erişim için yeterli olacak gibi görünüyor. Şimdilik projelendirme aşamasındayım ama oldukça işlevsel bir yapı olacağını düşünüyorum.
Raspberry üzerine kurmak mantıklı ama soğutma olayına dikkat edin. Ya da ilk denemeyi evde fazladan pc varsa linux kurarak yapabilirsiniz. 20 mbit dışarıdan bağlanacak cihazlarınız için yeterliyse sorun yok hocam. Pihole yerine Adguard home deneyebilirsiniz. Ek uygulamalara ihtiyacınız olmaz. Adguard home + wireguard yapabilirsiniz.

Evdeki internet sağlayıcınız nedir? Mesela superonline fiber farklı modem kullanımına izin vermiyor, hesap bilgilerini paylaşmıyorlar. Kendi modemlerinde de dns değiştirilemiyor. Dolayısıyla bu sistemi evde kurmak sıkıntı oluyor. Ekstra router masrafı falan çıkıyor.