Transfer ücreti artık her firma da mevcut ve ek olarak bu transfer ücretini ödediğiniz de 365 gün yeni süre ekleniyor alan adı süresinin üzerine ikinci bir husus erişimi kaybedersiniz çünkü onların sunucusundan çıkmış oluyorsunuz natroya geçiş yaptığınız da. Nameserver yönlendirme işlemini yapıyorsanız kendi hosting veya sunucunuza aldığınız içindir bunda garip veya sizin tabirinizle teknik meseleden anlamaz ne koparsak kardır kafası yok. Üslubunuz ve konuya yaklaşımınız çok garip ve bilginiz de olmamasına rağmen birde itibarsızlaştırma yapıyorsunuz markanın yerinde olsam hakkınızda suç duyurusun da bulunurdum.
Siz bir gün orda bir gün bu firmada kayıt ettiğiniz müşteri çekmek için 300-400 ₺ verdiği fiyatları baz alabilirsiniz yıllık yenileme ücretleri sandığınız kadar ucuz değil hiç bir firmada. Ek olarak alan adının zaten sizde olması gerekiyordu onlarda değil neden onlarda olduğunu siz bileceksiniz ve madem böyle bir duruma girdiniz ilk başta yani onlardan aldınız veya onlar hallettiler işlemleri o zaman şimdi koşullarını karşılamak zorundasınız bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Natro'da olan bir alan adını Natro iç transfer gerçekleştirilecekse evet ücret alınmaz fakat anladığım kadarıyla siz IdeaSoft'a aldırmış veya oradan almışsınız alan adını buda onların politikası neyse onu kabul ettiğinizi gösterir sözleşmeleri ve karşınıza çıkan metinleri daha iyi okumanızı öneririm.
Benim üslubumda ne yanlış gördünüz bilmiyorum. Ancak ben sizin kafa yapınızda bir çok yanlışlık görüyorum. Sermaye savunuculuğu yapmak için sizce de biraz gereksiz bir konu değil mi?
Şikayetimi herkese açık olarak dile getirdim diye hiçbir firma bana suç duyurusunda bulunamaz, şikayet ettiğim kişi/kurum siz de değilsiniz, size ne oluyor anlamıyorum?
İlk yaptığınız yorumda "evet erişimi kaybedersiniz" falan gibi teknik gerçekliği olmayan ve teknik bir profil olmanıza rağmen, içinde sıfır teknik bilgi bulunan bir yorum yazmışsınız. Bana "bilginiz olmamasına rağmen" demişsiniz, buna gerçekten güldüm

Sizin yerinizde olsam utanır yorumumu silerdim.
Ben bu ücreti çok rahat verebilecek durumdayım, her ay en az 5 adet domain regliyorum ve 100 civarında domainin yönetimini yapıyorum ve bu benim asıl işim bile değil. Buna rağmen biliyorum ki 25 dolar yenileme ücreti ortalamanın üzerinde bir fiyat, üstelik bu transfer ücreti firma içi olduğunu unutmamak lazım, ben bir yenileme istemiyorum. Yani normalde ücretsiz olması gereken bir hizmete ücret isteniyor. Burada şikayet edilen konu bu. Bunun da üstüne ilgili destek mesajında doğruğu bulunmayan bilgiler de veriliyor. Halbuki kullanıcı olarak bana şu bilgilendirmeyi yapabilir, örneğin; domain size geçtikten sonra, ilgili subdomianleri tekrar bizim sunucularımıza yönlendirmeniz gerekmektedir, yoksa erişim problemi yaşanacaktır vs gibi bir bilgilendirme yapsa bu teknik açıdan doğru ama "erişimi kaybedersiniz" cümlesi dünya saçması. Ben yıllık 30k ödediğim hizmete erişimi neden kaybediyorum sırf domainin sahipliğini aldım diye?
Ayrıca cevabı sizi hiç ilgilendirmeyen sorular sormuşsunuz, yok niye onlardaymış falan, size ne hocam? Siz bugün ideasoft savunmak için mi kalktınız yataktan? Size sebebini söyleyeyim, çünkü sözleşme bu konulardan anlamayan birisi ile yapıldı ve bu durum ideasoft tarafından suistimal edilmiş.