Sizin söylediğiniz transfer ücreti meselesi firmalar arası transferde var doğru ancak buradaki mesele o değil ki. Bana söylediklerine göre domain zaten natro'da ve yine natroda bulunan bir hesaba transfer edilecek, yani 1 yıl yenilenmesi gibi bir durum da söz konusu değil, öyle bile olsa yıllık yenileme ücreti hiçbir yerde 25 dolar değil, bu çok net fahiş bir fiyat.
İkinc mesele ise erişimi neden kaybettiğimi anlamıyorum, DNS yönetimini natro üzerinden yapacağım ve yine yönlenmesi gereken ideasoft sunucuları neler ise ilgili yerleri oralara yönlendireceğim zaten, neden erişim kaybedeyim? İdeasoft'ta 1 admin panel, bir mail ve bir adet de sitemizin kendisi var (kök domain) bunları yine yönlendireceğim zaten, ideasofta bunun için yıllık ücret ödüyoruz. Sadece domain sahipliğini alıyorum, başka bir hostinge yönlendirmiyorum, neden böyle bir şey yapayım?
Siz bir gün orda bir gün bu firmada kayıt ettiğiniz müşteri çekmek için 300-400 ₺ verdiği fiyatları baz alabilirsiniz yıllık yenileme ücretleri sandığınız kadar ucuz değil hiç bir firmada. Ek olarak alan adının zaten sizde olması gerekiyordu onlarda değil neden onlarda olduğunu siz bileceksiniz ve madem böyle bir duruma girdiniz ilk başta yani onlardan aldınız veya onlar hallettiler işlemleri o zaman şimdi koşullarını karşılamak zorundasınız bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Natro'da olan bir alan adını Natro iç transfer gerçekleştirilecekse evet ücret alınmaz fakat anladığım kadarıyla siz IdeaSoft'a aldırmış veya oradan almışsınız alan adını buda onların politikası neyse onu kabul ettiğinizi gösterir sözleşmeleri ve karşınıza çıkan metinleri daha iyi okumanızı öneririm.
Ek olarak sol tarafta gördüğünüz ilk yıldan sonra sizden alacağı ücret bilginiz olsun.