Ne anlattığınızı veya neyi savunduğunuzu biliyor musunuz ? Aşağı yukarı yapılan projelerden ve yapan arkadaşlardan aldığımız fiyatlar belli 10 bine bir arkadaş yapıyorsa diğer arkadaş 20 bine yapıyor. Yapabilir tabiki o onun emeğinin karşılığı bu arkadaş daha ne istediğimizi bilmeden sorduğu soruya bakar mısınız ? Benim cebimde 20 bin lira var ve yaptıracağım desem bu arkadaş belki 10 bine yapacak , belkide 5 bine ben baştan neden fiyat söyliyeyim ki ? Bu fazla koparmak için sorulan sorudur. İhtiyacı vardır diyorsunuz adam bütçe soruyor ihtiyacı olan biri karşısındakine bu şekilde soru sormaz ve yazabilirim diye bir söz kullanıp lütuftada bulunmaz. Doğru konuştuğumuzda da üslubumuza laf ediliyor, hayret bir şey.
Hocam konuda yazıyorya aşırı kapsamlı birşey istemiyoruz aslında o oyun şablon biz sadece örneklendirmek istedik.Bire bir aynısı yapılacak diye birşey yazıyormu konuda? Varsayalım birebir aynısı yaptırmak istedik bu anlattıklarınız detaylarda sizi ilgilendirmiyorki tasarımcı maliyetine varana kadar yazmışsınız bunları biz düşüneceğiz size ne oluyorki ? Uzun sürecek bir işlem olmadığını aslında kapsamlı birşey yapılmayacaktır dememizden idrak etmeniz lazımdı. Yüksek tabanlı proje bile olsa çalışma şekillerini başlangıç fiyatlarını söyleyen yazılım şirketleride forumda mevcut. Siz ne yapılacağını ve ne istediğimizi anlamadan fiyat istiyorsunuz. Yazmanıza vs gerek yok bedava yapıyor olsanız dahi biz size iş vermeyeceğiz. İlginiz alakanız için teşekkür ederiz.
Kapsamlı bir şey yapılmayacak demenizden ne idrak etmemi bekliyorsunuz? Oyun sektöründen projelerinden ne kadar uzak olduğunuz bundan proje fiyatı belirlenmesini beklemenizden belli. Ben 25den fazla projede yer aldım az çok bir proje neleri kapsar ne kadar sürer ne kadar maliyeti olur tahmin edebiliyorum. Ama sizin bütçeniz önemli. 100 bine de oyun yapılır 1 milyona da. Fiyat istiyorsunuz oyunun planlanması gdd hazırlanması ve bir çalışma yapılması lazım ki ben fiyat verebileyim. Birebir aynısını istediğinizi belirten bir şey söylemedim ben. En basitinden oyun yaptırmak istiyorum demişsiniz. Oyun diyince art ve yazılım kısmını kapsar en az. Tasarımcı kısmıyla biz ilgileneceğiz size ne oluyor ki demişsiniz. Ama bunu belirten bir detay yok. Astronomik rakamlarla yazmayın dediğiniz için ben de bütçenizi sordum astronomik rakam nedir bu da belirsiz. Bunu para koparmaya çalışmak diye lanse etmek ve hala ısrarla böyle olduğunu söylemek de garip gerçekten. Ben de 1 milyon da verseniz sizle çalışmayacağım.