Eski, hala aktif olan web sitemde bir yazım yaklaşık 4 yılı aşkın süredir ilk sırada ve günlük 500-1000 arası ziyaretçi geliyor. Günlük ziyaretçinin yaklaşık %90ı o yazıdan geliyor. Yeni bir web sitesi açtım dolu içerikli, o yazımın aynı amaca hizmet edenini de kopya olmadan aynı şekilde oraya da yazdım. İçeriğin konusu yeni siteme daha uygun bile diyebilirim. Sorum şu;
Eski sitemdeki bu makaleye gelen trafikleri yeni web sitemdeki yazıma 301 ile yönlendirsem yeni sitem için ne gibi artı eksi yanları olur?
Eski web sitem sıralamayı kaybeder mi siteyi olumsuz etkiler mi o makaledeki sırayı kaybeder mi? Sıralamayı kaybetse bile yeni web sitem o makale ile yine 1.sıraya çıkar mı rakipleri geçerek?
Konu ile alakalı tecrübe ve deneyimleri olanlar var ise ve paylaşırsa sevinirim. Daha önce böyle bişe yapmadım yapmadan önce de iki siteme de bir zarar vermemek adına sizlere sorayım dedim.
Bence hiç yeni bir domaine 301 olarak atmayın çünki bu içeriginiz domaininiz eski oldugu için ve kaliteli olduğu için hit alıyor. Yeni bir domaine 301 lediginiz takdirde sıralamadan %100 kaybolucaktır.