Merhaba. Ben de yerelde firmalara, şirketlere, özel sektöre ve esnafa web sitesi yapıyorum ayrıca kendi sunucularım da var. Bu işe gireceksen önce iyi bir sunucu firması bulmalısın. Ben yıllarca bir firmayla reseller olarak çalıştım ama pek memnun değildim şimdi kendi sunucularımı kurarak web sitesi, hosting ve reseller satışı yapıyorum. Genelde firmalar kurumsal mail için isterler web sitesini yani bir wordpress hazır tema site yapıp güzelce düzenledikten sonra rahatlıkla satabilirsin. Fiyatlar yaptığın siteye göre değişiklik gösterir. Mesela Taksicilere standart bir kartvizit site yaparsın domain hosting senelik 3 bin gayet normal. Ama mesela bir haber kanalına site yaptığında işler değişiyor günlük sürekli veri girişleri olduğu için sunucunun depolama alanı ve INODES sınırı çok önemli. İki gün sonra INODES doldu diye uyarı alırsın sunucudan firma içerik giremez siteye. Madem şuan işsizsin çalışmıyorsun yap sat değilde daha çok yap yönet e ilerlemelisin. Mesela bir reseller sunucu alarak yaptığın siteleri tek bir WHM panelden yönetebilirsin. E-ticaret e odaklanabilirsin şuan da e-ticaret sitesi yapıp siteyi yöneten firmalar yönettikleri firma başı 10k-15k arası aylık kazanabiliyor. Yani bu tarz seçenekler çok fazla var.