biraz yuvarladım hocam o yüzden öyle yazdım, faiz düşmanı olmak son bir senede kazandırmamış onu belirtmek istedim aslında, katılıyorum düşüncenize, yatırım tavsiyesi değildir
Faiz düşmanı olabilirsiniz, fikri veya dini olarak bu önemli değil, Önemli olan Dünya Ticaretindeki kurallardır, paranın faizi enflasyondan düşük olursa, Ülkede kullanılan paranın değeri azalır, tüm dünyada finansal sistem bu şekilde işlemektedir. Çünkü paranın maliyeti enflasyondan düşük olursa, herkes kredi çekip geçer bir tarafa ve sonuçta ülkenin döviz rezervleride dahil olmak üzere her türlü rezervi azalır biter, bizimde ülkemiz bu durumdaydı, 2 sene eveli, şuan içinde durumumuz iyi değil ama en azından, paranın bir maliyeti var ve herkes kafasına göre kredi çekip talep yaratamıyor, bu da piyasaya para girmesinin önüne geçiyor. Bu da İnsanların psikolojik etkilerini yakında kırmaya başlayacak. Fomo etkisi ile artan talep azalarak bitecek, ekonomi bir dengeye oturmaya başlayacak. Not: Yatırım Tavsiyesi Değildir.