Yeni çıkmış fakat popüler dillerde harika işler yapıyor. Özellikle Flutter da çok iyi, php, python ileri derecede iyi. Ancak php ile kod yazarken frameworkler de iyi kod yazıyor ama çok iyi kod yazamıyor. C++ bilmiyorum ama yazan bir kaç arkadaşım yadığı kodu beğenmedi. özetle benim gözlemlediğim kadarıyla bir dil ne kadar internette aranıyorsa, githubta ne kadar çok projesi varsa, stackoverflow üzerinde ne kadar yazısı varsa o derece cursor iyi kod yazıyor.
Laravelde hala 10 sürümü ile kod yazıyor, laravel11 ile gelen app/bootstrap dosyasını görmüyor ve providers eklerken app.php içine ekliyor. Hatta orada dosyada (eski yapıya ait) providers kodlarınıda ekliyor. Bu da direkt view hatası oluşturuyor, laravel bilmeyen ve 10 -> 11 geçişi hakkında bilgi sahibi olmayan birisi için çözüm üretilemeyen hata oluyor. Yapay zekaya bu laravel10 'da vardı, ben projemde laravel 11-12 kullanıyorum böyle çalışmaz denmediği sürece bu hatayı düzeltemiyor ve bug'a giriyor.
PHP&Laravel için sıfır bilgi ile framework standartlarına uygun kod yazdırılabilir ancak ortalama bir projenin tamamlanabileceğini hiç sanmıyorum.
NodeJS gibi dillerde yapıyı kendisi kuruyor ancak sadık kaldığı söylenemez, mevcut proje yapısında bile çok saçma işler yapabiliyor.