Müsadenizle bir tavsiye de ben ileteyim. Faiz haramdır. Faizden sakındıran birçok ayet ve hadis bulunmakta.
"Eğer faizi terk etmezseniz, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tövbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız." Bakara Suresi/279. Ayet
Dünya tecrübesi ile baktığınız zamanda da, faiz ile bir gelir geliyormuş gibi görünse de Allah kişiye hiç beklemediği bir yerden bir gider çıkarıyor genelde.
Örnek senaryo: +200K Faizden girdi -400K Hastane masrafları belki başka bir imtihan -Amel defterinde kayıp
Daha az kar ile helalinden bir ticaret yapılsa
Örnek senaryo: +90K helal kazanç -10K daha küçük bir imtihan +İmkanı varken faizden kaçtığı için Allah katında yüksek derece
Hayat bir imtihan derken kastedilen bu gibi durumlarda alacağımız kararlardır.
Ben dini kuralları pek bilmem. Ancak eğer paramı "katılım para piyasası fonları"na koyarsam haram oluyor mu? Katılım para piyasası fonlarında faiz yok. Katılım para piyasasına koyarız parayı. Viopta nemalanmayı kapatırız ama kendimizi dolar/tl hedge ederiz. Böyle olursa faiz sorunu çözülüyor mu? Bilmediğimden soruyorum.