Merhabalar hocam,
1. Hiç önemli değil uk adres gösterebilme varmı bilmiyorum ancak seçtiğiniz ülkenin hiçbir önemi yoktur.
2. İzleyici kitlesine göre para kazanırsınız örneğin, türkiyedeki reklamların maliyeti ucuz olduğundan dolayı izleyici de türk olduğu için düşük gelir elde edersiniz ancak amerika gibi dolar bazlı reklamlar izlendiği ve maliyetide iyi olduğu için aslında dolar üzerinden kazanmış olursunuz, tamamiyle izleyici kitlesiyle alakalı bir durumdur yani. Ülke olarakda youtubede ki seçtiğiniz ülkeyi youtube önemsemez, videonun içeriğinin hangi dil olduğunu youtube zaten konuşmalardan biliyor türkçe video seçip amerika olarak göstermeyin ülkeyi boşa yani.
3. Bilgim bulunmuyor.
4. Bunu anlatamam çok uzun
İzleyici İngiltere'den geliyorsa, ben Türkiyede yaşıyor olsam bile pound bazlı reklamlar gösterildiği için o yüksek CPMden faydalanırım ve buna göre ödeme alırım.
Ama izleyici Türkiyeden geliyorsa, pound değil, Türk reklam piyasasına göre düşük CPM ile ödeme alırım. Yani kazanç, benim nerede yaşadığımla değil, izleyicinin hangi ülkeden geldiğiyle alakalı. Doğru mu anladım?