Geçmiş olsun çobanlık yapabiliyorsan git onu yap akıllı telefon kesinlikle kullanma seni mahveden en büyük etmen akilli telefon olmuş bence . şimdi bıraktım diye yazıyorsun eyw da şimdi sana inanmak da zor yukarda onca kişiyi kandırmıssın hiç bir zaman iddaacılara inanmamayı öğrendim
Değişim için daha fazlasını yapman lazım öyle uzun uzun yazmakla bu gerçekleri anlatmakla da olmuyor bakalım akıllı telefonu eline almadan 2 ay dayanabilecek mısın hadi hodri meydan sonra tövbeni istediğin yere yazarsın
Hocam öyle konuşmayın siz yine de. Düşmez kalkmaz bir Allah. Bir söz var hani;
sınanmadığın günahın masumu değilsin diye
. O psikolojiye girmeden anlayamazsınız. Geçenlerde bir minibüsün arkasında güzel bir söz gördüm..
Kınadığın şeyin başrolündesin yazıyordu..
42 yaşındayım. Gittiğim her yerde babamı kınadım kumar oynuyor diye. Hayatım camide geçti benim. Ne benim ne de çevremdeki insanların aklına bile gelmezdi benim kumar oynayacağım. Ama dedik ya; kınadığın şeyin başrolündesin diye. Büyük bir dolandırılma hadisesi yaşadım. Ne yaptıysam işin içinden çıkamadım. Ve nasıl olduğunu anlamadan ben de kendimi o bataklığın içinde buldum. Yukarıdaki arkadaşın yaşadıklarına benzer bir süreç yaşadım. İntiharı düşündüğüm bile oldu. İnancımdan dolayı intihar edemedim. Çok araştırdım borçlarımı nasıl öderim diye. Bir çok yerde
az da olsa sadaka verin deniliyordu. Sadaka vermeye başlayınca tüm borçlarımı çok hızlı bir şekilde kapattım. Kumara tövbe ettim. Ben şanslıydım; manevi altyapım ve inancım sayesinde kurtuldum o dertten. Fakat çok büyük bir ders aldım yaşadığım süreçten. Rabbim bu kardeşimize de yardım etsin. Yaşamayan anlayamaz.